2019-07-13 240 瀏覽
繼續生日飯系列🎂🎂🎂約了兩位姊妹在長沙灣睇戲, 入場前只是 吃了些輕食。 睇完套戲已經係兩個幾鐘之後😂😂 差不多九點,超級肚餓😁。附近的食肆已經關門。 好彩其中一位姊妹有好介紹, 記得朋友介紹過,一間食材好新鮮嘅火鍋店🍲。 我們二話不說即刻坐的士過去。😙😙打邊爐又可以坐得耐, 又可以食, 又可以吹水, 一間餐廳, 三種享受。手打蝦丸拼墨魚丸🦐🦑明顯手打, 爽口彈牙, 而且唔溝粉, 啖啖肉波士頓龍蝦😍😍😍主角黎啦, 龍蝦係我哋最鍾意食嘅海鮮平時食龍蝦伊麵就食得多, 但打邊爐食都係第一次, 原來白灼係咁鮮甜肉又爽本地手切牛頸脊 - 🐂🐂深紅色嘅牛頸脊油花非常均勻,牛肉味香濃,脂肪少,肉質爽嫩即炸紫菜響鈴😘😘即叫即炸既響鈴, 而且加入紫菜, 真係港女至愛, 吸晒湯底啲味, 正獅頭鵝腸🦆 + 貢丸🍡鵝腸唔係間間都有得食, 而且仲要係獅頭鵝, 鵝腸十分肥美, 食落好香, 腸皮爽口, 新鮮必食
繼續生日飯系列🎂🎂🎂

手打蝦丸拼墨魚丸🦐🦑
明顯手打, 爽口彈牙, 而且唔溝粉, 啖啖肉

波士頓龍蝦😍😍😍
主角黎啦, 龍蝦
係我哋最鍾意食嘅海鮮

本地手切牛頸脊 - 🐂🐂
深紅色嘅牛頸脊油花非常均勻,牛肉味香濃,脂肪少,肉質爽嫩

即炸紫菜響鈴😘😘

獅頭鵝腸🦆 + 貢丸🍡