2019-07-05 914 瀏覽
平時打邊爐,多數都係揀酒樓或者放題嚟食不過今日想食得有要求D,所以就揀咗間高質素少少嘅打邊爐試下去到除咗晚市打邊爐,午餐都有選擇,仲要堅持少油鹽糖唔落味精打邊爐有部分時段做緊食物半價,計落好抵食我哋喺佢5:30晚市時段一開就入嚟,仲未好多人但係環境好舒服,同埋呢度係二十幾樓,唔使望到隔離嘅高樓大廈,景觀開揚食物選擇幾多,有海鮮、肉類、蔬菜等等餐牌都有部分食物強調係自家製,相信品質會有保證調味架都幾多選擇,不過後來我哋發覺其實都唔使點用到啲醬料,因為食材同湯底新鮮已經唔需要調味滋補螺片花膠雞煲既然諗住食好啲就揀個靚嘅湯底,呢個湯夠足料,有半隻雞、大塊花膠同切開一片片嘅螺片湯底好鮮甜,飲落真係似煲湯嘅味道,未開始打邊爐已經飲咗一碗仔湯我哋揀咗稻庭烏冬、牛柳粒、白鱔片,同埋自家製嘅芝士響鈴稻庭烏冬同個湯底真係好夾,烏冬索曬啲雞湯嘅味道,好好食呢個芝士響鈴幾有驚喜,將響鈴變咗裏面芝心,外面索咗啲湯,咬落少少爽口,非常好食白鱔片切到大大塊,所以就算烚完都仲係好大件呢個鱔片我覺得要加少少豉油同埋蔥蒜一齊食,會更提升到鮮味開頭擔心揀牛柳粒會唔會好韌, 不過可能有肉質素唔錯,所以烚完都仲好好味呢度食物
平時打邊爐,多數都係揀酒樓或者放題嚟食
不過今日想食得有要求D,所以就揀咗間高質素少少嘅打邊爐試下

去到除咗晚市打邊爐,午餐都有選擇,仲要堅持少油鹽糖唔落味精
打邊爐有部分時段做緊食物半價,計落好抵食

我哋喺佢5:30晚市時段一開就入嚟,仲未好多人

食物選擇幾多,有海鮮、肉類、蔬菜等等

餐牌都有部分食物強調係自家製,相信品質會有保證

滋補螺片花膠雞煲

我哋揀咗稻庭烏冬、牛柳粒、白鱔片,同埋自家製嘅芝士響鈴

稻庭烏冬同個湯底真係好夾,烏冬索曬啲雞湯嘅味道,好好食

白鱔片切到大大塊,所以就算烚完都仲係好大件
呢個鱔片我覺得要加少少豉油同埋蔥蒜一齊食,會更提升到鮮味

呢度食物質素唔錯,不過座位有限,我見好多人都係book咗枱先過嚟食
食過有質素嘅打邊爐真係好難返轉頭,相信過一段時間我哋又會再嚟搵食
  • 滋補螺片花膠雞煲
  • 芝士響鈴