疫情關係,呢排都好少出街食飯難得出嚟行一陣,就梗係要揀一啲食物同環境都衛生嘅地方食飯之前嚟過呢度打邊爐,因為係樓上鋪嘅關係,鋪頭外面唔會人來人往,環境開揚舒服,所以比較有信心喺度食飯呢度嘅座位唔係特別多,而且可以先預約再上嚟食飯,枱與枱之間都隔得比較開食物種類好多,一部分仲係自家製嘅要對自己嘅身體好啲,所以今次揀咗個滋補螺片花膠雞煲嚟打邊爐雞煲嘅材料份量十足,大大塊嘅花膠,鮮味嘅螺片,啖啖肉嘅雞,淨係用呢個湯嚟打邊爐已經夠曬美味餃餃陣呢度係四款唔同種類嘅自家製餃子,最欣賞係雲吞大大粒,蝦肉飽滿,食落好滿足手打四寶丸由於係自家製嘅關係,每款丸都係爽滑彈牙,可以食到啖啖鮮肉味道,同平時嘅普通什丸真係冇得比自家炸響鈴呢個響鈴真係必食之選,新鮮炸好嘅響鈴,就咁食就脆卜卜但我鍾意將佢放喺湯度幾秒再食,外面微脆,裏面索滿湯汁,非常好食西班牙頂級黑豚豬腩片打邊爐唔少得有肉,因為係腩片嘅關係,肉質會偏肥少少,食落充滿肉嘅美味同油香味,呢款打邊爐真係推介之選讚岐烏冬通常打邊爐都咁上下都會想食返個麵,因為索咗湯汁嘅麵係特別好食,呢個烏冬比平時更加好味我哋喺七點半前埋單,所以啲火鍋配料都有半價,感覺更加抵食
疫情關係,呢排都好少出街食飯
難得出嚟行一陣,就梗係要揀一啲食物同環境都衛生嘅地方食飯
食物種類好多,一部分仲係自家製嘅

要對自己嘅身體好啲,所以今次揀咗個滋補螺片花膠雞煲嚟打邊爐

餃餃陣
手打四寶丸

自家炸響鈴
呢個響鈴真係必食之選,新鮮炸好嘅響鈴,就咁食就脆卜卜

西班牙頂級黑豚豬腩片

讚岐烏冬

我哋喺七點半前埋單,所以啲火鍋配料都有半價,感覺更加抵食

• 自家炸響鈴
  • 滋補螺片花膠雞煲
2020-05-20 668 瀏覽
太耐冇舒暢地放低保護罩、太耐冇肆無忌憚地暢飲暢食、甚至太耐冇打邊爐....太多活動太耐冇做,當得知終於可以逐漸重拾該樂趣的時候,特別感恩和開懷。當然距離大家可以無顧忌地一群人圍在一起打邊爐還很遠,但這晚可以再臨我最愛的吞Pot雞煲火鍋,每食一啖都覺份外滋味!吞Pot的花膠雞煲是我食過數一數二最真材實料的。鷄煲上桌後急不及待夾起雞肉,鷄肉肉質滑溜,真的雞有雞味而不是雪藏味。湯底更加加入了螺頭熬煮,令湯底特別鮮甜,花膠大塊而且爽口。只吃鷄煲當然不夠過癮,還是要點些火鍋料”十下十下“。男友撒嬌想吃牛,就滿足一下他的欲望,menu上的牛類食材選擇也不少,在考慮了價錢之後,衆多選擇當中我挑選了牛柳粒。平常通常點牛肉片,絕少點牛柳粒,怕牛粒材料不夠“靚”,口感會很硬。但這個牛柳粒口感居然意外地嫩滑而且多汁。建議最好把煮牛粒的時間掌握在一分鐘左右,當肉轉色不久之後就可以拿起享用,避免牛肉過分烹煮而變得硬身。爆芝響鈴才對是一道必點的食材。響鈴即點即炸,滿滿的芝士被一層層的響鈴包裹住,上桌一刻已經聞到濃鬱的芝士香味,非常誘人。把新鮮炸起的響鈴迅速浸在湯裏3秒左右,這時微濕微脆的狀態最吸引人。每一口帶有芝
吞Pot的花膠雞煲是我食過數一數二最真材實料的。
只吃鷄煲當然不夠過癮,還是要點些火鍋料”十下十下“。
把新鮮炸起的響鈴迅速浸在湯裏3秒左右,這時微濕微脆的狀態最吸引人。每一口帶有芝士、油炸還有有一點湯底的鮮甜海鮮味,好吃程度讓人欲罷不能。
這時的湯底已經夠濃鬱了,可以加入冰菜,索了湯汁的菜吃起來特別鮮甜。冰菜的莖部帶有結晶狀顆粒,好像粒粒結了冰的水珠,吃起來的口感也是特別有趣!
2020-05-11
  • 花膠鷄煲
2020-05-19 435 瀏覽
每次都係我最早到步細閱餐牌,計劃點什麼食材,打點一切等待朋友們來臨。竟然係姬斯汀第一位到達,跟美女先撐一會檯腳,轉眼亞軍森鵰都殺到喇!食飯或打邊爐真心唔想飲啤酒,成肚氣成肚酒頂住個胃食唔得多,我要食野呀!但高高興興跟朋友們暢飲,真的很難抗拒。無幫襯段長時間,再次到訪!色香味質素都大插水,生料質素下降到吊車尾,依間火鍋係我揀選,十分抱歉,對不起朋友們啊!五個麻甩一個虛,雷奧、神州、神都、雲娘、利民,養生全席。花螺、生蠔、雞子、花膠、螺片,多款食材都滋陰補腎又壯陽,爽啊!Asahi 啤酒,最支持日本啤!清爽順喉不嗆,酒味溫和不苦澀,大啖灌入透心涼!Wasabi 牛柳粒,全熟牛柳粒六面煎封十分香口,外層嚥韌裡面水潤極彈!肉汁泛濫,毫不留情的青芥辣汁,直擊腦袋,鼻孔打震,感覺爽爽。牛味濃郁甜美,給您滿分!脆皮炸大腸,有鳳梨伴碟呢,非常傳統。薄薄腸衣香脆帶甜,厚身白肉肥美爽彈滲出豬肉鮮味,不腥不嗅,追食幾件無得頂!辣酒煮花螺,不是大就好食架!好睇唔好食,硬掘掘的花螺肉,黏黏厚厚的麻辣芡,甜味出眾麻辣微弱,過過口癮的質素。雷式混醬,我的獨門混醬,指天椒、生蒜、炸蒜、生蔥,簡單好味勁辣吸引。火鍋必備

雷式混醬,我的獨門混醬,指天椒、生蒜、炸蒜、生蔥,簡單好味勁辣吸引。火鍋必備,蔥香、蒜甜、椒辣、油鮮,所產生的化學作用難以形容,無與倫比!配肉配海鮮同樣出色!另外仲有麻辣醬、芝麻醬、豆瓣醬、沙茶醬提供,本人少食少食。

滋補螺片花膠雞湯,落生雞件大火滾開熄火耐心等候 10 分鐘,啟動﹗打開濃煙密佈香氣突襲,雞湯芬芳無比,索一索口水滴滴!厚厚膠膠黏嘴,滾燙的湯汁舒服暢快!極濃的雞甜味道,鳳脂無敵甘香,提味百倍!雞肉彈滑嬌嫩,花膠爽而嚥韌,非常出色!大家都飲到乾塘無得剩,未打邊爐就要先加湯咯。打到尾聲湯汁極濃極甜,百味融合鮮甜無比!比個麵或比個飯我就更賞心悅目。煮完肥鵝腸後,鵝油提味無限,雖然油膩但非常香噴噴,無論如何都要飲幾啖才心息。

韓國頂級牛肉眼,薄切極嫩滑,乳香突出,牛味清淡。牛三朗,比韓牛味道濃很多。雪花肥牛甘甜的油脂,牛肋片牛味濃稠,牛柳粒彈彈有咬口有牛油香。羊肉片,羶到盡頭無止境,食到我𢲡住塊面,格硬吞落肚,雖然鬆軟微彈,但真的羶到吃不消啊!

赤貝肉,罕有地將刺身料用作火鍋食材,雪藏貨不會有任何鮮甜味,只有少少的爽感,淡淡然的海鮮味道。脆肉鯇魚腩,爽脆有微弱魚味,不過魚脂欠奉偏瘦,未夠香甜。日本廣島蠔,雪藏貨沒有異味已很安慰,儲存得好散發鮮蠔味道,蠔肚厚滑多汁﹗

新鮮肥鵝腸,小心翼翼灼兩灼,縮一縮,不能過火!要保持鮮嫩,要保有鵝油才是皇道!甘香滑溜油潤兼帶爽,不得了!雞子,雪藏火雞子烚熟一點,縮多一點,可去多一點腥味。滾上雷式混醬整粒啪入,皮脆肉嫩,汁液激射。膶一樣的質感,噴汁滋潤雙脣。

十全大寶丸,每款兩粒分贜唔勻啦!生拆蟹粉墨魚丸、黑松露墨魚丸、黃金海膽墨魚丸、香煎鵝肝蝦丸,有創意不過餡太少,所有味道都被墨魚味蓋過,當普通墨魚丸食,彈牙結實有鮮味,合格。芝心牛丸,只得這款另類,芝士餡水汪汪,牛味濃而嚥韌質地。香煎鵝肝蝦丸,食不到鵝肝味道,蝦膠彈滑鮮甜味香濃。冰菜,可以生食當沙律菜,我較喜歡熱食。表面鹽結晶已提供少少咸味,質地獨特咬到索索聲,菜甜味清淡,試試無妨。

胡椒豬肚雞煲,頭啖湯淡茂茂如水清澈,中段漸濃飲得過,尾段有苦澀味。腐竹厚身滑滑,給雞湯帶來濃郁豆味,怪怪的。蘿蔔爽爽爆水,少少澀而甜味欠奉。粟米超甜粟飽滿,激甜爆汁。豬肚先彈牙後嚥韌,陣陣豬甜。雞件沒有驚喜沒有特別,平庸唔難食。雞翼好多毛及毛管喎,清潔得不夠細緻乾淨。

酥炸魚皮,乾身脆卜卜,淨食有點咸,浸湯半濕半滑,咸味搭著胡椒雞湯,很有趣。牛頸脊,除蔬菜外,應該係全晚最優質的食材。牛脂閃令令的,網油平均靚靚的,滾湯拖兩拖粉紅色,出煙入口。牛味鮮氣野蠻霸道,肉味甜甜的,嚥韌滑滑有趙頭。象拔蚌,跟我預計的完全相反,沒有味道硬硬的似足水魷。

白鱔片,雖彈滑但不夠肥味,瘦瘦的泛著強烈草青味。滑嘟嘟,即係鮮滑三拼。蟹子墨魚滑腥酸,蟹子蝦滑同樣腥酸。鯪魚滑免強可以,起碼不腥不嗅,全部新鮮度低下。手打四寶丸,手打黑墨丸、手打牛丸、手打蝦丸、手打墨魚丸。手打丸全部硬實不滑不彈不鮮,粉多肉少極黐牙,非常失望。

餃餃陣,即係餃三拼。自製韮菜餃,韮菜爽甜強差人意。自製鮮蝦雲吞,雲吞蝦仁咸腥。自製蟹粉蟹肉雲吞,略咸味濃不鮮。魚皮餃,滑溜溜,咸味突出不嗆最正常。萵筍,爽嫩翠綠清甜。蔬菜籃、生菜、金菇、秀珍菇、鮮冬菇,全部合格美麗!
Asahi 啤酒
脆肉鯇魚腩
日本廣島蠔
新鮮肥鵝腸
雞子
十全大寶丸:生拆蟹粉墨魚丸、黑松露墨魚丸、黃金海膽墨魚丸、香煎鵝肝蝦丸、芝心牛丸
冰菜
酥炸魚皮
牛頸脊
象拔蚌
白鱔片
滑嘟嘟:蟹子墨魚滑、蟹子蝦滑、鯪魚滑
手打四寶丸:手打黑墨丸、手打牛丸、手打蝦丸、手打墨魚丸
餃餃陣:自製韮菜餃、自製鮮蝦雲吞、自製蟹粉蟹肉雲吞、魚皮餃
自製韮菜餃
萵筍
蔬菜籃:生菜、金菇、秀珍菇、鮮冬菇
2019-08-14
新鮮肥鵝腸
新鮮肥鵝腸滋補螺片花膠雞湯
牛頸脊
2020-04-27 736 瀏覽
一個幾有質素,坐得舒適,可能同時食到靚雞煲既樓上火鍋店,不過由於店內枱數唔算多,建議大家預先訂位喔坐底落左單後,店員會比呢個醬料盤你,可以隨時調配所需既醬料味道喔,選擇都算多,生蒜炸蒜芫茜辣椒等都齊全架!落單紙有齊所有食物既選擇,分類排好,見到選擇都幾多,而且價錢都合理。左邊可以揀返雞煲的味道及款式,如果只係想打邊爐都可以,有返純火鍋湯底比你揀架雞煲到!一上枱真係蓋住左都聞到佢既香味,真係不得了,賣相都好吸引,基本上雞件已經煮熟,再煮多陣就可以食雞件份量都幾多,每件都幾大件,唔會只係得骨或肥膏,所以食起黎啖啖肉得黎,味道又夠香濃,而肉質都幾鮮嫩,感覺唔多似係冰鮮雞添食完好出色嘅雞煲,我哋加入上湯開始正式打邊爐啦!個湯底加咗呢啲清湯,味道都唔會太淡,用嚟打邊爐好好味,甚至將雞煲嘅精華,都留咗喺個湯底度呢個牛肉出色,係特級雪花牛肋片,脂肪分布非常均勻,薄切得來,食落好有口感,而且好重牛味食落都幾爽口彈牙,就算將佢煮熟之後,大大塊,真係唔錯自家製芝士脆炸響鈴,有之前係入邊嘅響鈴,你食過未啊?原來都幾好味台灣A菜用黎打邊爐,食過既就知有幾好味啦,因為同一般蔬菜有少少唔同嘅係,佢有一種特別嘅味道

食落都幾爽口彈牙,就算將佢煮熟之後,大大塊,真係唔錯

台灣A菜用黎打邊爐,食過既就知有幾好味啦,因為同一般蔬菜有少少唔同嘅係,佢有一種特別嘅味道,加上吸收咗湯底嘅味道,呢個菜好好食

今餐都食得幾滿足,絕對會再有下一次,大家都可以試試佢
2020-04-22
2020-07-19 8 瀏覽
前一陣子,我跟女友到了位於旺角的吞pot。說真的,天氣那麼熱,要不是女朋友叫我去,我還真的是沒什麼興趣去火鍋店呢。幸好,進店之後,發現店鋪十分貼心,故意把冷氣開得特別的大,總算在吃火鍋,也不會覺得熱熱的。來到重頭戲囉,那天我們叫了一個重慶麻辣雞煲,辣度我們也不敢選太辣,畢竟我們二人都不太能吃辣。吃下去之後,雞覺得十分的滑,很嫩很嫩的感覺,麻麻辣辣的口感,也十分的過引。另外,我們也叫了一個鮮蝦云吞跟四寶丸。云吞的感覺還可以,但是四寶丸就不怎麼樣,價錢就比較貴一點點。但是總結來說,還是值得再去。
前一陣子,我跟女友到了位於旺角的吞pot。

,麻麻辣辣的口感,也十分的過引。

但是總結來說,還是值得再去。
2020-07-14 7 瀏覽
見到大廈門口有人派招紙宣傳,所以好奇上去試試。門口好清楚講有咩食物推介同點收費,餐廳位於高樓層,好鐘意餐廳都幾夠空間感,同埋望落彌敦道個景好舒服,今日仲要睇到日落添,景致一流。一到埗,會再俾一盤水大家消毒碗筷,咁係疫症底吓,大家可以擔心少樣 (但唔可以掉以輕心) 。另外佢俾嘅醬料好多choices, 大家可以按住自己嘅口味去加料。我哋幾個朋友想食清淡啲,所以就嗌咗火鍋湯底,冇食雞煲,飲落個湯底係真係自家製嘅湯,忍唔住飲多幾啖 (唔用醬料都絕對冇問題)。服務係幾唔錯,定時定候會加湯水、換GAS,上菜都算快。比較冇咁滿意,就係食物嘅價錢真係唔係幾抵,8粒手工餃,或者1碟蝦膠,每碟賣約100元。當然係新鮮嘅,但係呢個價位,出面多好多選擇。同埋酒唔夠凍,杯唔係凍杯,只係普通茶記杯,呢方面可以再提升。
見到大廈門口有人派招紙宣傳,
所以好奇上去試試。

門口好清楚講有咩食物推介同點收費,

餐廳位於高樓層,
好鐘意餐廳都幾夠空間感,
同埋望落彌敦道個景好舒服,
今日仲要睇到日落添,景致一流。

一到埗,會再俾一盤水大家消毒碗筷,
咁係疫症底吓,大家可以擔心少樣 (但唔可以掉以輕心) 。

另外佢俾嘅醬料好多choices,
大家可以按住自己嘅口味去加料。
我哋幾個朋友想食清淡啲,
所以就嗌咗火鍋湯底,冇食雞煲
飲落個湯底係真係自家製嘅湯,
忍唔住飲多幾啖 (唔用醬料都絕對冇問題)。

服務係幾唔錯,
定時定候會加湯水、換GAS,上菜都算快。

比較冇咁滿意,就係食物嘅價錢真係唔係幾抵,
8粒手工餃,或者1碟蝦膠,每碟賣約100元。
當然係新鮮嘅,但係呢個價位,出面多好多選擇。

2020-07-13
2020-07-13 7 瀏覽
琴日同朋友食生日飯,咁我地今次就揀左去一間火鍋店。呢一間雖然唔係任食,好處係坐幾耐都得同埋可以坐得舒服d~琴日食7:30,佢可以叫左湯底然後再揀叫咩餸。我地可以揀左醬料先,乾乾淨淨,唔錯。雖然呢間野有雞煲2隻字,但我地係冇叫雞煲既,想食清淡d。我地叫左個鮮魚湯,其實真係好唔錯。平時其他地方d湯好多時都冇乜味/好多味精,但呢個湯一黎飲落去真係好好飲,都似平時係屋企煲既湯。結果,我成餐飯都冇點過我d醬料😂,可想而知個湯幾有味同埋好好飲。咁我地叫左唔同餸,呢個係餃餃陣,有8隻唔同味就既餃,啱曬d選擇困難症既人,菜菜籃都係。蝦滑都唔錯,有蝦味。野生竹笙份量好多,3個人夠曬食。其他食物表現都唔錯。打打下想飲d野,我地叫左支大既asahi啤啤佢總結黎講,佢用既食材好新鮮,有機會會再黎食。
琴日食7:30,佢可以叫左湯底然後再揀叫咩餸。

我地可以揀左醬料先,乾乾淨淨,唔錯。

雖然呢間野有雞煲2隻字,但我地係冇叫雞煲既,想食清淡d。

打打下想飲d野,我地叫左支大既asahi啤啤佢

總結黎講,佢用既食材好新鮮,有機會會再黎食。

2020-07-12 8 瀏覽
我們是被它的辣酒花螺雞煲所吸引去食的。提前已經預約了,所以去到完全不用等位。首先餐廳環境不錯,兩面大玻璃窗,看日落一流。再來就是食物質素,辣油花螺雞煲味道十分好,雞肉很嫩滑,花螺也很彈牙。醬汁辣得很過癮。它的芝士嚮鈴很特別,自家製嚮鈴都很脆,絕對是打邊爐不可少的選擇。肥牛我們選的是特級雪花肥牛,很不錯,而且還是半價,性價比很高。我們還點了其他配料,包括蟹柳,支竹,蜂巢豆腐,蝦,皇帝菜等等,除了蜂巢豆腐,其他都不錯。埋單兩人食了大約$1200,,計算優惠後,大約是$850。食到飽飽。由於打邊爐配料份量幾多,建議先考慮食量才落單,避免浪費,又可以慳錢。

辣酒花螺雞煲
2020-07-11
辣酒花螺雞煲
2020-07-09 8 瀏覽
吞POT 呢間鋪頭,小弟已經唔係第一次去食。今次之所以再去,係專程去試下雞煲。今次叫左個重慶麻辣雞煲,因為自己唔係好食得辣既關係,只係叫左個BB辣黎試下姐。驚喜地,竟然麻得黎唔會好辣,完全岩晒我口味。可惜就係隻雞唔係好大隻,我地叫半隻,但係都唔太夠食。所以另外叫左D小食,生蝦$75 ,成碟加埋有成12隻,呢個價錢,呢個味道,真係無得彈。相比其他地方,可能要100幾蚊都得幾隻相比,呢個價錢好抵。總結黎講,吞pot 算係小弟幾鍾意既一個鋪頭,係值得一去再去既。
吞POT 呢間鋪頭,小弟已經唔係第一次去食。
今次之所以再去,係專程去試下雞煲

2020-07-07 16 瀏覽
吞pot,係我so far食過最好食既雞煲,雖然價錢都唔平,但我可以話呢間雞煲係物超所值!首先餐廳個景觀已經勝人一籌,望住個咁舒暢既環境食野,人都開心d。廢話唔多講,入正題。今次我叫左個花膠雞煲,因為平時食開都係辣雞煲,今次緊係試下新野。花膠雞煲勁足料,一撈上黎已經見到好多花膠螺片,而主角雞亦都不失色,肉質軟身不會過熟,而且好入味,每一啖都食得到湯底個湯味,加上呢個湯底唔會好肥好多油,有d鮮甜,我都忍唔住飲左幾碗湯。皇帝菜好新鮮,夠晒綠又一d都無霉到,亦洗得好乾淨。配上花膠雞湯煲,好似養生咁!呢個墨丸要讚!肉眼睇得出佢係手打既。食落就知同平時街市買個啲好唔同。首先佢口感係極彈牙,唔會一舊舊或者好似肉泥咁;其次食得出好重墨魚味。雖然有啲貴,但我覺得都係要一試,話你知咩叫一分錢一分貨!響鈴都係絕對要叫既食物!呢到既自製響鈴係即叫即炸,上菜時都仲係熱辣辣、脆卜卜。而佢個味道亦同平時買廿幾蚊包個啲唔同,平時食開個啲要靠湯底或調味料黎調味,但呢到既響鈴係好重腐皮味,亦相信佢係調過味先炸,好好食!咁多好野食,大家一定要黎試下!最後,講完野食,都要讚下啲staff。雖然間餐廳叫吞pot,但員工一啲都

咁多好野食,大家一定要黎試下!最後,講完野食,都要讚下啲staff。雖然間餐廳叫吞pot,但員工一啲都唔吞pot,做野快手好禮貌,食得開心又放心!

• 自製響鈴
2020-07-07 21 瀏覽
最近心血來潮,突然想食下雞煲,於是就上網搜尋下,睇下有冇好既推介。見到呢間吞pot, 俾佢個名吸引住,而且d評價都幾好,就book位試下啦一出就到la餐廳位於22樓,個景超級好,我去到既時間係六點,仲可以睇埋日落,真係超正呀今次黎到一心係打算食雞煲,雖然雞煲都有好幾款選擇,但我已經決定左要叫滋補螺片花膠雞煲補補佢食物種類選擇十分多,真係眼花撩亂,不過我又吾係太肚餓,所以冇叫到其他材料打邊爐如果打邊爐的話會有一系列既調味醬汁準備好,十分方便熱辣辣雞煲上場啦,見到咁多煙就知道幾新鮮熱辣,而且十分足料,勁多花膠同雞試一啖雞,一咬果下已經覺得雞肉好嫩滑,無雪味而且吾會韌,仲索晒d湯汁,吾使點任何醬料已經好食。花膠就更加吾使講,成個煲既精華所在。幾樣加埋一齊煲既湯底,十分濃郁鮮甜,真係一滴都要飲晒吾放過仲叫左一個小食。蜆介鯪魚球炸得好酥脆,一上枱金黃色勁吸引新鮮即炸果然不同凡響,食完一舊再一舊。呢個雞煲算係我食過之中,數一數二的,下次有機會要試埋其他款

一出就到la

如果打邊爐的話會有一系列既調味醬汁準備好,十分方便

仲叫左一個小食。蜆介鯪魚球炸得好酥脆,一上枱金黃色勁吸引

新鮮即炸果然不同凡響,食完一舊再一舊。
呢個雞煲算係我食過之中,數一數二的,下次有機會要試埋其他款
2020-07-05
  • 滋補螺片花膠雞煲
2020-07-06 13 瀏覽
成日都心思思想食雞煲,於是睇好評約左朋友去食吞Pot雞煲!我同老友都係好鍾意食雞肉同埋鐘意重口味既,四季春夏秋冬都無阻我地去打邊爐,係火鍋控啊!咁就一於去食雞煲啦!今日就黎左一間樓上餐廳。我地第一次去咁高樓層22F既地方打邊爐,一入到餐廳裡面,就係睇到成塊落地玻璃,見到出面樓景,真心特別有風格,好靚好舒服同好有feel 啊。今日我地早左到,地方好闊好寬,冷氣又足夠,一啲都唔覺得焗同熱,係好舒服。唔似平時啲雞煲餐廳咁咁擠迫,呢度好舒服又唔嘈,傾偈都方便啲。一入到去就俾我哋揀豐富嘅調味料🥰馬上打開個餐單先,首先我地就叫左鍋半隻既香辣雞煲!😚啱啱上到枱,已經聞到陣陣香味啦!!😚睇住個煲一兩分鐘已經頂唔順啦,一於夾一塊來試下先啦,一食上口,隻雞好滑,肉質鮮嫩,啲辣椒醬汁好濃香,夾埋啲蔥同芫茜,爽正啊!!😋😋個雞真係十分入味,又唔會太鹹。跟住叫左份烏冬,浸左幾浸,啲烏冬索晒啲火鍋辣汁,濃縮精華盡左烏冬,雪一聲入落口簡直好食到飛起!支竹都好煙韌,索到雞煲精華!韭菜餃亦都好好食,唔係工廠貨,人師傅手大,非常新鮮,皮薄餡靚!勁鍾意食韭菜餃!…買啲材料都好新鮮整體來講,環境舒服,野食一流,服務溫柔!

成日都心思思想食雞煲,於是睇好評約左朋友去食吞Pot雞煲
我同老友都係好鍾意食雞肉同埋鐘意重口味既,
四季春夏秋冬都無阻我地去打邊爐,係火鍋控啊!
咁就一於去食雞煲啦!

今日就黎左一間樓上餐廳。