2023-07-04 1004 瀏覽
喺觀塘同朋友食完飯,  意猶未盡當然係時候搵下有咩糖水食下啦. 咁就上openrice 搵下啦.  搵到間港記糖水. 好近裕民坊附近. 去到坐爆曬 滿坐, 好似好正咁. 只好門口等下啦. 順便睇下有咩食啦.門口成幅牆貼左所有糖水,  一睇就頭都暈. D 選擇多到成百款. 我呢D 三心兩意, 有選擇困難症嘅就大鑊. 左睇下右睇下, 老闆叫有位喇, 可以入坐, 我都未揀到食咩. 坐低左再糾結一番, 終於揀到. 朋友叫左彩虹明珠 - 鮮雜果, 大西米, 涼粉, 鮮芒果汁. 我就叫左芒果清涼爽 -  芒果, 水晶涼粉, 爆珠, 大西米, Q果 , 忌廉奶.  D 水果好新鮮. 超正有爆珠. 以前讀書成日食呢種糖水.  宜家真係唔係區區有呢類糖水店. 好好食. 以後去觀塘食完飯一定會再黎 ! 老闆娘又好有禮貌. 讚 !
去到坐爆曬 滿坐, 好似好正咁. 只好門口等下啦.
我呢D 三心兩意, 有選擇困難症嘅就大鑊.
坐低左再糾結一番, 終於揀到.

2023-07-03