2022-05-17 914 瀏覽
開返四人犯罪之後,例牌一定係報復性飯局,隔左半年藏友月聚終於又可以恢復喇~!!為食火鍋公司上年新開時已經食過一次,質素幾高,仲要無限時又坐得舒服,所以今次又再黎。座位非常闊落,店面整潔乾爽。飲品、醬料同蔬菜都可以喺自助區拎,其他任食火鍋料可以用QR code落單。野飲選擇未算好多,不過涼茶汽水都有。任食打邊爐分左$268/位同$338/位兩個價錢,後者最大分別係多左一次性嘅燉湯同任食滑類,另外一次性嘅海鮮拼盤同牛肉拼盤款式亦更多,所以我地就揀左$338嘅豪食套餐。蟲草花燉雞湯 - 燉湯係一次性同要預早一日預訂,燉湯好清冇乜油,燉得好入味,飲得出冇味精。小食 - 任食小食有六款揀,但留意因為出餐係要跟住餐牌個次序,所以如果下一道菜即係刺身上左枱,就唔可以再叫小食,因此可以先叫左小食先,食過邊款想再encore就要落左單先再叫佢起刺身。小食我最鍾意炸瘋薯條同酸甜炸大腸,薯條脆得黎幾有咬口,炸大腸唔會太韌,表皮仲脆脆地幾好食。五點刺身盛盒 - 刺身係一次性,有油甘魚、北寄貝、蝦、帆立貝同三文魚,刺質都唔差,比一般放題場嘅任食刺身質素高啲。寵寵雞煲 - 食完刺身可以揀食雞煲或者酸菜魚,前者係任

座位非常闊落,店面整潔乾爽。
野飲選擇未算好多,不過涼茶汽水都有。

五點刺身盛盒
寵寵雞煲 - 食完刺身可以揀食雞煲或者酸菜魚,前者係任食,後者係一次性。雞煲可以揀辣度,我地要小辣,辣辣地幾惹味,雞煲上枱時仲連埋豬皮、牛柏葉同魷魚。
寵寵雞煲
黃金芫荽皮蛋湯底 - 邊爐湯底有四款揀,如果想揀鴛鴦湯底就要另加$30。
黃金芫荽皮蛋湯底
豪食海鮮拼盤 - 海鮮拼盤係一次性,每晚會因為貨源略有不同,是晚有七款唔同海鮮,海鮮全部都好新鮮好有睇頭,特別鍾意蟶子,鮮甜又爽口。
豪食海鮮拼盤

豪食牛肉拼盤 - 牛肉拼盤包左八款唔同部位嘅牛肉,分別黎自日本、美國、澳洲、潮汕同本地,非常豐富,雖然係一次性,但份量絕對夠食,哩度係四人份量,我地每人食完兩片都仲有剩,記得上年黎食牛肉都係得牛肩脊一款,估唔到而家多左咁多款,仲要啲牛肉都好靚。
豪食牛肉拼盤

食晒一次性嘅火鍋料之後,就可以開始點任食嘅火鍋料,用手機經QR Code就可以落單。

鹿兒島茶美豚 - 除左一次性嘅靚牛,佢地都有任食嘅牛羊豬各一款,哩款由綠茶粉同甘薯飼養嘅茶美豚質素都唔差,肉質唔會太鞋。
鹿兒島茶美豚

手打黑/白滑 - 墨魚滑同蝦滑彈牙之餘,見倒仲釀左鮮蝦同墨魚喺入面,非常真材實料。
手打黑/白滑

香脆炸魚皮 & 紫菜響鈴 - 魚皮幾脆唔會太鹹,響鈴鬆化得黎唔會太易散開。
香脆炸魚皮 & 紫菜響鈴
因為食晒所有一次性嘅火鍋料都已經飽飽地,所以任食火鍋料都係重點試少少。
任食火鍋料
鵝腸 - 任食火鍋料入面我最鍾意就係鵝腸,因為爽口得黎又唔會太多肥膏。
鵝腸

蔬菜有幾款揀,冇爛葉亦唔會碎濕濕咁。
蔬菜盆
總結,食物質素非常高,雖然貴價食材都係一次性,但份量都好足夠,唔係每人食兩啖就冇咁,基本上食晒所有一次性食材都已經夠飽,座位都闊落舒服,環境光猛乾整潔,仲要冇限時,唔怕食到趕頭趕命。
五點刺身盛盒
黃金芫荽皮蛋湯底