2021-11-25 103 瀏覽
#令和鍋物酒場 💛今次講嘅係位於旺角嘅居酒屋🏮令和鍋物酒場💛💛店舖裝修好精緻 好似去佐日本咁 而且每逢有客人入店 店員都會敲鼓💗💗好有氣氛✨✨小編見咁耐冇食好嘢 所以就上網揾到呢間居酒屋試下😽😽結果係令小編驚喜‼️‼️店舖位置仲要好容易揾到 因為有大大嘅招牌✨二人前 竹 $588💰(8.5/10)是日沙律🥗沙律有豆腐 三文魚籽 仲有海葡萄 再加個蕃茄仔🍅食落去有唔同嘅層次感 三文魚子嘅咸香 海葡萄嘅口感 配滑豆腐 好開胃💗💗和牛他他🥩和牛他他顏色好粉嫩💓有兩大片 食落去口感好特別 配埋香蔥同埋配料🤩🤩令到你有想再食嘅感覺🙈🙈日式炸雞🐣日式炸雞有好多舊 全部都係熱辣辣 即叫即炸😻😻而且炸衣一啲都唔厚 仲要食到外脆內嫩 配埋沙律醬 點嚟食好滋味😽😽串燒🍢有雞軟骨 同埋雞肉🤤🤤🤤正正常常 幾香口同埋燒得唔會好韌👍🏻雜錦天婦羅🍤呢個真係大家一定要嗌‼️未試過食咁好食嘅天婦羅🍤係熱辣辣🔥仲要真係食到入面隻蝦嘅鮮味 而且仲要有好多件 有炸蝦天婦羅🍤茄子天婦羅 冬菇天婦羅 南瓜天婦羅 每一款都炸得好出色✨✨ 刷新左女小編對天婦羅嘅感覺💓💓四色刺身盤🐟四色刺身盤有赤蝦 🦐油甘魚 三文魚 同埋吞拿魚✨✨每款都

#令和鍋物酒場 💛

二人前 竹 $588💰(8.5/10)
是日沙律🥗

和牛他他🥩

日式炸雞🐣

串燒🍢

雜錦天婦羅🍤

四色刺身盤🐟
四色刺身盤有赤蝦 🦐油甘魚 三文魚 同埋吞拿魚✨✨每款都有兩件 而且都幾新鮮❤️仲要係幾肥美 其實食得幾滿足🤪🤪

鍋物澳洲M7和牛肩脊🐮
和牛啲紋真係好靚 而且真係好大塊💓💗都有六七片 而且小編揀咗壽喜燒湯底✨✨ 淥完之後 和牛甜甜地😻😻而且好香牛肉味 一啲都唔韌‼️‼️再加上有好多唔同嘅配菜 有粉絲 冬菇 金菇 娃娃菜 仲有唔同嘅菜 豆腐 😋😋😋配埋壽喜燒湯底 啲菜吸收晒甜味 好快就可以食完成煲😍😍😍

蟹膏飯🦀
有一舊蟹膏係飯上面🤪🤪蟹膏都幾鮮😻😻但係略嫌有少少細🙈🙈而且仲會加咗啲飯素係飯上面 食落去好惹味😽😽

荔枝乳酸梳打 $33💰 (8.5/10)
好香荔枝味 而且唔會得嗰死甜😍😍配埋嘢食之後 可以令你更加開胃😋😋

蜜桃乳酸梳打 $33💰 (8.5/10)
蜜桃乳酸好香蜜桃味🤤🤤再配埋乳酸酸酸甜甜咁 成個感覺好match 極冰涼💓💓

巨峰提子乳酸梳打 $33💰 (8.5/10)
巨峰提子味好突出 唔會太甜🤩🤩

睇到呢度 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️

推薦指數🌟 8.5 / 10 🌟

💛#巨B食黃店
📍#巨B覓食尖沙咀 #巨B覓食旺角 #巨B覓食油麻地

令和鍋物酒場 (旺角)
⚜️旺角彌敦道613號飛達商業中心1樓
⏱星期一至日 1600-0000