2024-03-05 74 瀏覽
幾次經過呢間門口兩側擺滿bearbrick嘅餐廳,都心動想去試下,終於今次放工同朋友去左打卡用餐。原來樓梯旁的bearbrick展品都係零售的,擺靚吸客之餘又可以另外做生意,真係想讚下老闆。入到餐廳真係感受到每一個細節都有精心設計過,餐廳的佈局令到每一枱好有空間感,就連燈都有bearbrick design。係尖沙咀呢個鬧市裡面係傾計聚腳的好地方。本來以為主要打卡,但原來野食都有驚喜!最突出的係香煎比目魚柳伴醬燒鮑魚($218),雖然比其他食物等得耐D,但魚柳煎得皮脆內嫩,肉質唔柴好Juicy,就算係配菜薯仔同粟米仔都唔話得,Grill得好入味,食完依依不捨,想再黎多碟。意式大虎蝦茄蓉意粉($148),茄汁醬味道鮮甜,剛剛掛面,而虎蝦都煮得剛剛好。餐廳嘅飲品選擇好多,有選擇困難症嘅我哋最後揀咗士多啤梨荔枝梳打,同ice mocha。梳打配上新鮮的士多啤梨同漿好清新,ice mocha 咖啡同朱古力嘅味道夠濃郁。臨走前,仲見到餐廳6pm前有咖啡買一送一優惠,期待下次再臨。

• 香煎比目魚柳伴醬燒鮑魚