2020-06-10 411 瀏覽
🦀🦐早排家人買咗大手燒回家, 得知馬鞍山開咗特色小食店。 作為馬鞍山人, 專程去試食👍新開店舖門面光鮮, 唔係傳統式小食店。 店內乾淨企理。希望店主可以一直保持。 店主態度殷勤主動安排座位。 店內整體感覺舒服, 有播日本流行音樂「炭治郎之歌」😂👍 因店舖細, 做開放式廚房, 我坐吧枱對住佢哋做嘢, 建議出品員工可以簡單打招呼, 或點下頭笑吓,氣氛會啲。 試過佢嘅大手燒, 今晚食便當做晚餐。 蕃茄紅酒牛肋骨便當 $50 🍱 晚餐性價比算高。 牛肋骨夠林夠入味, 但我最欣賞嘅, 係佢嘅櫻花蝦飯團🍙 夠香夠蝦味, 建議店主可以推介吓。 係哩條街開店有難道, 平日人流少, 主要做假日生意。 店主唔做早餐又唔做宵夜,店舖座位得五個左右, 銷售額好難追。 喺呢度租金我諗都要5-6萬, 加上員工需要4個,要堅持係有難道。 建議店主看重外賣上門, 唔好單靠外賣公司,喺平日可以提升銷售額。 加油💪🏻希望馬鞍山人改變消費模式, 多謝支持小店, 令更多小店可以服務馬鞍山人🙏

試過佢嘅大手燒, 今晚食便當做晚餐。

2020-05-31