2022-05-04 204 瀏覽
復活節假後仍然想去郊遊下, 向熱辣辣天氣黎之前入南丫島.♥️ 見到好人都推介Shelly Cake Express既豆腐芝士蛋糕,好多時候都沽清左, 今日經過見到店舖有位,  問問店主仲有豆腐蛋糕, 就把握機會, 即刻坐低試下叫左豆腐芝士蛋糕同檸檬芝士蛋糕,  一試真心有驚喜, 餅好有豆腐味,  味道真係同其他芝士餅好唔同, 質地適中不太軟不太硬, 又唔會好甜, 無向其他餅店食過呢個味道, 好似食緊豆腐咁, 淡淡芝士味無搶豆腐味 🍰而另一款檸檬芝士蛋糕酸酸地加埋芝士味道幾夾幾清新, 唔會好甜好漏. 🥧飲品叫左百爵茶, 好香濃唔系普通超市茶包, 店舖細細但坐得好舒服, 坐向到食件餅飲啖茶, 真系覺得自己放緊假,  好想坐多陣但由於要由榕樹灣行去索罟灣, 所以坐左陣都要行.☕估唔到向南丫島食到在市區沒有的味道, 入去郊遊都值得試下, 但留意堂食就要每人最少叫一個Set 食物及飲品, 亦有人買左件餅外賣出去海邊食, 都系唔錯既選擇

2022-04-23