2022-06-25 2991 瀏覽
中環番工嘅buddy相信對呢間餃子店唔會感到陌生!成日都會叫lunch 外賣嘅我今次一於帶友人黎體驗一下中環打工仔嘅lunch🤭Dinner原來有「三一套餐組合」超級抵食由$58-$74不等豐儉由人🥹▪️蒜芯豬肉餃 呢款選擇咗叫冰花煎餃子🥟入面可以食到一粒粒分明嘅蒜芯🧄小知識分享:將蒜埋係泥土中,生到開花期就會變成硬身嘅花莖,就是蒜芯啦!▪️黑白松露豬肉餃 ⭕️推薦推薦⭕️呢款揀選咗水餃,食落感受到松露味道濃郁,配合鹹豆漿湯底超級夾!▪️墨醉雞肉餃呢款相對比較唔太食得出墨魚🦑嘅味道,仔細品嚐都可以感受到少少醉雞feel🥹▪️醉炸雞翼 ⭕️推薦推薦⭕️原本睇錯咗以為係「酥炸雞翼」點知原來係「醉炸雞翼」🍗食落醉雞味濃郁,咬落勁juicy呀爆哂油💦▪️餃子雞翼⭕️推薦推薦⭕呢個雞翼其實同餃子無咩大關係🤣已經完全脫骨咬落居然有芝士味都好juicy🦴▪️脆炸生蠔雖然以餃子起家,但呢度炸物黎講好出色😚呢個外皮炸到超級酥脆,入面仍然係嫩口爆哂汁嘅生蠔🦪▪️絲網春卷可能我個人麻麻地好呢個餡料,餡料並唔分明一pat野,不過如果你係脆卜卜絲網lover可能會比較啱你!

▪️蒜芯豬肉餃

▪️黑白松露豬肉餃