2018-01-05 116 瀏覽
咁啱經過見到咁人排就試吓呢間拉麵~~我哋已經食唔到最多人推介嘅沾面,因為一日淨係賣好少,係限定嫁!我哋兩個人嗌左一個魚介豬骨湯拉麵同一個紅色暴雨拉麵!唔知係咪因為臨收工嘅關係,兩款水準無我想像中咁好......先講魚介街豬骨湯拉麵,湯底豬骨味唔算濃郁麵比較粗,但係麵質好硬,唔知平時都係咁定係個別例子,個心好似有啲唔熟添!!兩塊叉燒好厚好大塊,不過就好銀,有啲難咬但係個糖心蛋就整得幾好食,同埋個湯底都尚算掛湯,所以都還可以嘅。。。呢個紅色暴雨拉麵嘅配料就同之前嗰個一樣所以唔多講,個湯底明顯比魚介豬骨湯拉麵濃郁,我個人覺得可以再辣啲,因為食到底辣味就冇晒喇!不過呢間颱風拉麵嘅服務真係好加分!一嚟佢又會幫你拉椅仲會幫你推埋去,又會話俾你知邊度有得掛袋,長頭髮嘅仲會比橡筋你問你使唔使紮頭髮!
咁啱經過見到咁人排就試吓呢間拉麵~~

我哋兩個人嗌左一個魚介豬骨湯拉麵同一個紅色暴雨拉麵!

先講魚介街豬骨湯拉麵,湯底豬骨味唔算濃郁
兩塊叉燒好厚好大塊,不過就好銀,有啲難咬

不過呢間颱風拉麵嘅服務真係好加分!