餐廳: AGE Cuisine Express
資訊:

2024-05-19 33 瀏覽
喺太古城返工嘅朋友帶我去呢度食飯,餐廳格局清雅,有絲花佈置作點綴。看到墊枱紙,原來呢間餐廳有做開到會,已開業10多年,餐廳有落地玻璃間隔開嘅房間,開小型party應該不成問題 我哋點咗: 🐟 香煎刺身級油金魚柳及大虎蝦伴魚籽醬 (單點價 $174)本身好鍾意食油金魚刺身,但煎熟食還是第一次,仍然保持油香,肉係實實哋,有油甘魚嘅甜味。大虎蝦🦐蝦味鮮甜,質感彈牙,有薯仔同沙律菜伴碟,整體表現相當出色 🥩 燒美國Prime級牛扒 (8oz) (單點價 $198)五成熟的牛扒火喉控制得好好!肉質多汁,配串茄,薯菜及薯條🍟薯條外脆內軟,食到唔停口。 晚餐另有套餐價,大慨是加$50左右有齊湯、餐包、飲品及甜品🥣湯是傳統羅宋湯嘅味道,味道濃郁🥯 餐包仔細細個,作為餐前小點也不錯🥤 凍檸茶夠大杯 🍰 最驚喜是甜品,擺盤高質,分別有 Tiramisu 及 Brownie,伴碟有食用花及綿花糖,尚心悅目 食材好,烹調又好味道,有機會會試吓佢哋嘅到會

我哋點咗:

晚餐另有套餐價,大慨是加$50左右
有齊湯、餐包、飲品及甜品
🥣湯是傳統羅宋湯嘅味道,味道濃郁
🥯 餐包仔細細個,作為餐前小點也不錯
🥤 凍檸茶夠大杯

食材好,烹調又好味道,有機會會試吓佢哋嘅到會
燒美國Prime級牛扒 (8oz)
香煎刺身級油金魚柳及大虎蝦伴魚籽醬
燒美國Prime級牛扒 (8oz)
香煎刺身級油金魚柳及大虎蝦伴魚籽醬