餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2018-07-17 97 瀏覽
其實我冇諗過餃子都可以有天下第一餃🤣可能小妹見識比較淺,今日經朋友介紹天下第一餃,梗係要見識見識😎😎坐得有啲遠影唔到個天字🤣但係裝修整體都好光明光亮,坐得亦都舒服。入到黎亦都唔會話聞到油煙味👍入面有山楂片,雪梨,甘草等等煲出嚟嘅。雖然話有山楂雪梨 但係味道第一啖會覺得山楂味濃,但係酸酸甜甜所以飲落都幾消滯解膩😎滿滿嘅愛既自家製醃蘿蔔,真係好好味好出色㗎。爽口酸甜嘅蘿蔔,一啖餃子一啖蘿蔔。正呀雖然分量唔算好多,但係青瓜勝在夠大舊,而且味道都唔錯,食起上嚟脆卜卜十十聲,亦唔會過鹹,開胃小食嚟講都幾好味㗎😋鍾意食甜味雞翼嘅你就唔好錯過呢個啦。首先佢哋嘅蜜餞味道非常之濃郁,而且雞翼本身亦都大大隻,加上外皮本身已經係比較香脆,連埋啲汁一齊食真係幾嘢味㗎😍😍首先湯同松茸餃子係分開上嘅,而且佢哋嘅湯底係冇味精,主要用粉葛,鯪魚,鰂魚,赤小豆等等煲出嚟💖雖然飲落味道唔算好突出,比較清淡。但係佢真係少鹽少油,飲完亦唔會覺得好口渴,啱曬健康嘅你🤤🤤如果覺得太淡味嘅話,店家仲好貼心提供松茸醬,分別有辣同唔辣,任君選擇。所以就算重口味嘅你,定係鍾意清淡嘅你,都啱曬口味㗎😘😘而且大小適中嘅八粒餃子,餡料相當之飽

自家製山楂雪梨水

自家製醃蘿蔔

回味手拍青瓜

蜜餞雞翼大

至尊松茸豬肉餃 跟 狀元九鼎湯 中

而且大小適中嘅八粒餃子,餡料相當之飽滿,餃皮亦都唔會好厚。松茸味突出,加上新鮮豬肉冇乜肥肉,食落都覺得好健康㗎💋
龍鳳松茸雙煎餃

呢個煎餃分別有黑松露同白松露,而且豬肉食落都幾結實,不過松露味都幾重下,所以令到松茸嘅香味有少少com過咗。但整體都幾健康,而且一啲都唔油膩㗎❤️
自家製山楂雪梨水
自家製醃蘿蔔