2020-01-18 2945 瀏覽
前排聖誕節食得太多肥膩野啦,農曆新年前想食好啲又健康啲,所以食海鮮蒸氣鍋就啱晒,又有人服侍,每款食材都係逐個去整蒸,蒸熟左就即刻食得,唔怕嘢食會凍哂呀嘛今次Encore 再黎,食過覺得佢用料好新鮮,同埋呢度有幾間VIP房,啱晒一大班親朋戚友,盡情享受,唔怕影響到其他人,比人眼望望👀私隱度極高呢度除咗粥底之外仲可以選擇湯底,唔想食粥,試下湯都唔錯㗎叫左有蒸氣石鍋海鮮餐,今次就揀咗鮮響螺竹絲雞湯底,個湯滾起左,好香雞湯味另加必食~黑松露蒸蛋 - 蒸蛋滑嘟嘟,朋友食完都話正沙包蜆 - 無沙,鮮甜,時間剛好唔un竹串海中蝦 - 蝦好新鮮,肉質爽彈大連鮑魚 - 咬落好彈牙,鮮嫩鮮甜日本元貝轉左做帶子 - 因為元貝未返貨,就轉左帶子比我哋,不過一啲都唔差,帶子厚身爽口,加左蒜蓉粉絲辣椒絲清蒸美國桶蠔 - 濃厚既蠔味手剁豬肉丸及墨魚丸 - 好彈牙最後金銀蒜蓉勝瓜、薑蔥蒸鮮魷同集齊所有精華既湯,一個字

呢度除咗粥底之外仲可以選擇湯底,唔想食粥,試下湯都唔錯㗎

另加必食~
黑松露蒸蛋 - 蒸蛋滑嘟嘟,朋友食完都話正

沙包蜆 - 無沙,鮮甜,時間剛好唔un

竹串海中蝦 - 蝦好新鮮,肉質爽彈

大連鮑魚 - 咬落好彈牙,鮮嫩鮮甜

清蒸美國桶蠔 - 濃厚既蠔味

手剁豬肉丸及墨魚丸 - 好彈牙

最後金銀蒜蓉勝瓜、薑蔥蒸鮮魷同集齊所有精華既湯,一個字