2018-08-31 7715 瀏覽
大家姐加左人工🤑,做細妹既我當然要同佢慶祝下啦。家姐請食飯😁今晚我揀左依間 The Captain 👨‍✈️ ‘s House ,超級期待這一晚豐富既海鮮餐🤩-先黎一份 🌟Captain Salad 食西餐,多數會先點沙律🥗打底。沙律菜夠爽口新鮮、有青瓜、芹菜、橄欖加上輕盈既house dressing 口感清新輕盈👍🏻-再黎一份🌟黃金焗蠔這是一款新出的菜式蠔真的是人間極品🤤 這份蠔都挺大隻、肉質十分厚實飽滿焗蠔鮮甜多汁,加入了菠菜、蘿蔔絲,增加口感;面層焗製的Mayonnaise Cheddar 🧀 Cheese ,令味道更豐富濃郁_❗️主角黎啦❗️期待了很久的Seafood Platter 🤩熱船長海鮮拼盤有三款選擇及價錢我地咩都想試,所以叫左 8 款海鮮➡️小龍蝦、蝦、青口、八爪魚仔、扇貝、蜆、翡翠螺、長腳蟹腳醬汁方面,我們選擇了卡疆蒜蓉汁,微辣惹味🌶桌面上都放了工具:有圍裙、剪刀、濕紙巾、手套職員捧著藍色網狀的海鮮袋走過來,有一種莫名的興奮。他幫我們用力地Shake shake 海鮮袋,目的是令海鮮更平均薰滿醬汁及入味。-打開海鮮袋,一盤豐富的海鮮呈現眼前😍長腳蟹腳很有份量❗️而且很重秤
先黎一份 🌟Captain Salad

食西餐,多數會先點沙律🥗打底。
沙律菜夠爽口新鮮、有青瓜、芹菜、橄欖
加上輕盈既house dressing
口感清新輕盈👍🏻
再黎一份🌟黃金焗蠔

這是一款新出的菜式
蠔真的是人間極品🤤
這份蠔都挺大隻、肉質十分厚實飽滿
_
❗️主角黎啦❗️
期待了很久的Seafood Platter 🤩
熱船長海鮮拼盤有三款選擇及價錢
我地咩都想試,所以叫左 8 款海鮮

➡️小龍蝦、蝦、青口、八爪魚仔、扇貝、蜆、翡翠螺、長腳蟹腳
醬汁方面,我們選擇了卡疆蒜蓉汁,微辣惹味🌶
桌面上都放了工具:有圍裙、剪刀、濕紙巾、手套

打開海鮮袋,一盤豐富的海鮮呈現眼前😍
長腳蟹腳很有份量❗️而且很重秤
海蝦相當鮮甜!
翡翠螺、八爪魚🐙很爽口彈牙。正❗️
除左海鮮,袋裡還有其他配料:薯仔、粟米
吃罷很滿足及飽肚
不過飯後要食埋甜品先至夠完美
甜品有多款選擇
🌟Sweet Potato Cheesecake

味道不錯,淡淡的甜薯芝士香、又不會過甜
質感都滑溜
令人吃罷有一種幸福感
今晚兩姊妹十二分滿足!希望大家姐快d 又加人工,再帶我去食大餐🤪