(非會員)
2007-06-16 10 瀏覽
上個月答應左帶外籍朋友食北京填鴨. 我自己都好耐無食過, 都唔知邊度好. 做左一輪research,, OR都好多人講鹿鳴春. 好, 一於拉大隊去試下, 順便慶祝好朋友脫苦海. 一行6人, 有2個係西人星期一我已經訂位+reserve 1隻教化雞, 點左北京填鴨, 砂鍋津白, 宮爆大蝦, 蒸/炸熳頭, 京燒羊肉, 炸醬麵, 肉絲湯麵, 仲有教化雞, 連埋甜品拔絲蘋果, 一共9樣野. d 飯菜好快到, 先食鴨, 好-好-食! 西人不停讚, 到食雞的時候, waiter 叔叔比西人自己扑開d 泥, 好好玩, 隻雞好有荷葉香味, 食落口好"鞋", 好似煲湯雞咁老, 不過都好食ge. 個蝦就有d 失望, 以為會好正.... 羊肉, LOVE IT!! 夠晒"so", 燒完的外皮又夠脆, 大家一致推介. 跟住d 炸醬麵同肉絲湯麵係哂既, 因為太飽都食唔落. 本來個個都飽晒, 但我地一定要d 西人試下拔絲蘋果, 因為外國少有又得意, 味道都唔錯. 成餐飯都只係食左1個鐘頭多d, 好在有訂位, 因為地方唔係好大所以weekday 都full house. 兩個西人未食完呢餐已經話要黎食多次. 哈,

兩個西人未食完呢餐已經話要黎食多次. 哈, 好在無介紹錯佢地黎呢度