2016-11-15 4711 瀏覽
週末假期最好就係出去行下鬆一鬆,影相食野悠閒過一整日確實係件開心事,今日同朋友約左去中環,諗住食個下午茶甜品傾下計,係兩個女生必須做的之前係銅鑼灣都經過依間分店,但時常都好多人等位,所以成日都無機會食,今次係中環終於食到你啦<<香辣番茄香腸薯粒鑊仔 Spicy Tomato and Sausage Skillet>>呢個鑊仔材料豐富,除左有腸仔同薯粒,仲有青椒 同洋蔥,加兩隻水煮蛋,鑊仔上枱時仲係熱辣辣,車打芝士溶左再落茄汁同辣汁,撈埋一齊食超正<<石板街窩夫(班蘭味)配朱古力雪糕 Rocky Road Waffle+Pandan-Chocolate Ice Cream>>店員話依款甜品配班蘭味窩夫幾夾,見佢推介所以由原味轉左班蘭味,一切開個窩夫已經聞到好香既班蘭味,仲有我最喜愛既棉花糖同杏仁碎片,再加上石板街加班蘭,味道出奇地夾喎,果然無介紹錯<<Pink Lady>>呢度既Smoothie係用新鮮生果整,飲得出唔係溝糖水/加糖漿開既,呢杯就用左新鮮香桃同士多啤梨再加蘋果汁而調製出黎,飲落

<<Pink Lady>>
呢度既Smoothie係用新鮮生果整,飲得出唔係溝糖水/加糖漿開既,呢杯就用左新鮮香桃同士多啤梨再加蘋果汁而調製出黎,飲落幾清新開胃,仲有少少似山楂既味道,食完D濃味野飲返杯smoothie就啱啱好