招聘中
月薪
$18,000-$20,000
月薪
2021-09-16 61 瀏覽
家姐真係好鍾意聽音樂,而且又鍾意睇Live 表演。所以今次專登搵嚟呢間以音樂為主題嘅餐廳。位於銅鑼灣駱克道 The L Square 8/F 。餐廳設有現場打碟位置,不定時會有DJ 駐場打碟。可惜我們當晚沒有DJ ,唯有埋去影吓相打吓卡。還好當晚餐廳一直播放不同音樂,所以整晚聽著音樂食嘢,氣氛十分不錯。同家姐到達時已經都好肚餓,所以很快已經決定食乜嘢。簡簡單單點咗二人套餐($628) ,二人套餐有湯、小食、牛扒、意粉,然後仲有甜品及飲品,完全啱哂我哋心水,冇需再多考慮了。餐湯周打蜆湯食到粒粒蜆肉嘅周打湯,夠曬熱,配埋香脆蒜蓉包,味道不錯。前菜小食香蒜牛油煮蜆份蜆有淡淡蒜香及牛油味,最喜歡個汁,連埋蜆肉一起吃十分惹味,好食到不得了。主菜草飼澳洲肉眼牛扒牛扒好重牛味加上香濃炭燒味道,肉質不靱而有咬口。鵝肝松露意大利粉香濃黑松露味道,鵝肝入口並不油膩,配煙韌嘅意粉,又係冇得輸,好食到停唔到口。精選蛋糕今日精選蛋糕係New York cheese cake ,濃郁芝士香味,與咖啡或奶茶完美配搭。

餐湯
周打蜆湯

食到粒粒蜆肉嘅周打湯,夠曬熱,配埋香脆蒜蓉包,味道不錯。

新英倫周打蜆湯

前菜小食

主菜
草飼澳洲肉眼牛扒

牛扒好重牛味加上香濃炭燒味道,肉質不靱而有咬口。

精選蛋糕

New Year cheese cake