2021-04-23 3404 瀏覽
近來在中環蘇豪區裡開左一間香港比較少見而又超地道的韓國居酒屋🍻好似係一個韓國籍老闆主理的~同埋如果自問係Kpop迷真係一定要去,包保去到係會勁high絕對唔會失望😳🤩因為成個環境真係好似去左旅行咁🧡先講佢既入口係勁隱蔽🤭🤭只係有張紙仔寫左個店名,指示客人去到後巷度~但一進去就發現店內同外面既世界完全係差天共地咁,裡面既燈光比較幽暗,成個環境勁有氣氛😍仲要播住超大聲既Kpop🎼而店員都主要係韓國人或者外國人居多~-因為真係覺得好正,就即刻推薦左比一位曾經去過韓國讀書既閨密😘佢就話比我聽原來韓國係勁流行呢種叫Hunting 술집 既居酒屋🏮有少少似酒吧但係又會提供正餐既🥳普遍係會一大班同性朋友一齊去食下野識下人咁~-🎈Seafood Pancake $148外層煎得好香脆,而食落超香口,完全唔會話食到好多粉,而裡面還有不少海鮮喔🤩-🎈Boneless fried chicken $128無骨炸雞簡直冇得頂😎外層炸衣唔會太厚亦能做到鎖住肉汁,吃起上來肉質好嫩滑,絕對唔會話好乾身😋而且亦配上不同醬汁,可以有多重的享受😌-🎈Spicy Seafood Noodle $178真係超愛食韓國辣海鮮麵
🎈Seafood Pancake $148

🎈Boneless fried chicken $128

🎈Spicy Seafood Noodle $178
Spicy Seafood Noodle

真係超愛食韓國辣海鮮麵😚連埋湯一齊飲真係心心眼😍份量超多而海鮮方面就有蝦🦐、魷魚🦑、青口等。麵條好掛汁,完全索哂湯底的味道🧚🏼‍♀️食完個辣海鮮味係超滿足的🐿
🔹暫時唔接受訂座所以要早少少去walk-in,因為7點開始真係會比較多人排隊 (幸好當天1830前去到所以都唔算等左好耐)🤪
🔸Obp.ㅇㅂㅍ
📍中環奧卑利街3-5號地舖