2019-10-19 24 瀏覽
Waffle外脆內軟,一向我很喜愛。Green Waffle Diner set lunch 會有waffle附送,所以午市一向都好full,而且好多靚靚OL捧場。好彩我朋友好醒目,book定位😘。我哋叫咗兩個set lunch,都有餐湯或沙律,waffle及飲品附送。朋友選了軟殼蟹漢堡伴薯條, 軟殼蟹好大隻,又有膏,估計是越南品種,麵包好軟熟,薯條厚肉,炸得剛剛好,好味抵食。我揀選了煙鴨胸蜜桃忌廉芝士卷伴哈蜜瓜,看上去份量較小,但食落口有驚喜,煙鴨胸好軟滑,加上濕濕地的蜜桃忌廉芝士,簡直係天作之合,yummy! 相對地,哈密瓜就唔夠甜,唔夠多汁。窩夫甜品, 一如所料,外脆內軟,加咗少少朱古力醬,不太甜,正合我口胃。我點了Hazelnut Latte,朋友就叫咗Mocha,很好飲,可惜不夠大杯,如果可以加大,就好了。