真係得意到嘩嘩聲,有名你叫「鬼混」未入餐廳已經見到不少整鬼做馬嘅佈置。門口看似陰森恐怖,入到餐廳卻又感到古典華麗。今日係約咗一位幾鬼馬嘅好友聚舊,所以特別挑選了呢間別開生面嘅餐廳。好喜歡好喜歡餐廳嘅佈置。無論由裝修佈置、一燈一畫、一枱一櫈,細緻到杯碗刀义,都用心挑選,實在令人目不暇給,絕對係打咭一流。至於食物都令人十分有驚喜,我們點了兩份 lunch set ,一份要沙律一份要餐湯。份酸辣沙律十分夠辣,真係食得辣嘅朋友先好試吖。至於餐湯係甘筍湯,佢係帶有獨特橙香味同淡淡薑味嘅甘筍湯,真係好特別。Main course 方面 ,如果想乜都試吓,可以選3-6 items 嘅 set , 有好多選擇。最後我哋決定選6 items ,仲可選配飯、意粉或包等等。6 items 勝在可以試到多款不同食物,全部都各有特色。真係要親自嚟試先可以領會到箇中滋味。我哋揀嘅六款,有菜、豬、牛、魚、尤魚都有,加埋碗意粉,分量十足。鍾意食牛嘅我,見到有US Low bottom sirloin steak,當然一定要試。Medium 剛剛好,肉質鮮嫩多汁、夾住少少油脂甘香,確實好味Set Lunch 仲包一杯
真係得意到嘩嘩聲
,有名你叫「鬼混」未入餐廳已經見到不少整鬼做馬嘅佈置。
門口看似陰森恐怖,入到餐廳卻又感到古典華麗

好喜歡好喜歡餐廳嘅佈置
,絕對係打咭一流

Spicy  &  Sour  sald
甘筍湯

6  items lunch set

鍾意食牛嘅我

Set Lunch 仲包一杯烏龍茶或美式咖啡
,杯美式咖啡還真的不錯

整體食物十分夠味,喜歡濃味嘅朋友就啱曬。環境當然舒服,加上獨突嘅裝修,確實令人難忘,坐到真係唔捨得走

以後又多一個適合同三五知己,出嚟鬼混聚會嘅好地方啦
2021-08-02
Spicy  &  Sour  sald