2020-09-08 296 瀏覽
打邊爐一直都係我既all time favourite ,有得食埋雞煲就緊係仲好啦,一次過滿足2個願望。呢到既雞煲都幾多選擇,而我地就簡左個比較冇咁常見既滋補螺片花膠雞煲,聽落好似好補身咁。啲雞本身就係熟,所以一上枱基本上熱返就可以食。湯底係比較偏向乳白色,入邊嘅花膠都幾多,好多骨膠原啊!雞件亦都好多,兩個人食嘅感覺食極都仲有。有驚喜嘅位置就應該係啲雞件呢都好嫩滑,而且個湯底好甜,唔覺意就飲咗一大煲湯底,仲要服務員幫我地係咁加湯。食完雞煲就可以加湯繼續打邊爐,我哋叫咗娃娃菜、蟹子墨魚滑、美國雪花特級牛肋片同埋芝士炸響鈴。平時普通響鈴食得多,呢度嘅芝士炸響鈴又真係幾有趣,中間真係會食到芝士味。墨魚滑亦都好彈牙,好新鮮呀。