2024-01-13 1065 瀏覽
呢間鋪頭真係收得超埋,睇晒Google Maps兜咗好耐先發現原來佢喺後巷嘅轉彎位,好難搵😂入面嘅燈光都比較昏暗,比起餐廳佢更加似一間酒吧。由於當日人數都比較多,所以為咗快啲我哋就揀咗吧枱,仲可以睇住職員調酒。聽到職員用韓文溝通,我估佢哋都係韓國人。⭐️Flank & Shank $340USDA prime slow-cooked beef flank & shank in bone broth, house-made dipping sauce, glass. 一開始佢俾咗個Gas爐我哋然之後由得佢慢慢煮,個牛骨湯底幾嘢味,唔會好鹹。份量都幾多,兩個人食唔晒。⭐️Kimchi pancake $130House-made kimchi, chive salad聽朋友講呢度最出名嘅就係呢個泡菜煎餅,所以一早留咗肚食佢。都煎得幾香口,好啱做下酒菜,不過略嫌有少少太油膩。⭐️Spicy seafood noodles $180Hand cut noodles, assorted seafood, beef brisket, spicy broth超典型嘅韓式泡菜辣麵味😂 啲面超級滑好難夾,味道

⭐️Flank & Shank $340

⭐️Kimchi pancake $130

⭐️Spicy seafood noodles $180
超典型嘅韓式泡菜辣麵味😂 啲面超級滑好難夾,味道都幾好,辣度適中~

整體嚟講其實啲嘢食都好食嘅,不過可能因為expectation太高,所以冇想像中咁大驚喜。