2023-12-14 56 瀏覽
尋找呢間小店,有少少難度,經過門口好幾次,都找不到它,最后由一個入囗,經過一條小巷才到達,小店係响天井裡面,店舖唔大,裡面有三、四張小檯,好有日本街頭小店感覺。今日遲咗食晏,所以唔多人,叫咗兩個定食同小吃。蒲燒鰻魚飯定食,鰻魚燒得好香,魚上淋滿醬汁,加上好多蔥花同雞蛋配上珍珠米飯(雞蛋要加配),令我回味無窮😋因為鰻魚係我至愛🥰東京牛肉定食(已配有日本蛋),牛肉用洋蔥和醬汁煮成,味道同口感都唔錯,配蛋同飯吃,非常滋味。仲有一個味噌湯,夠熱,好味!蒜香雜菌炒野菜,椰菜好爽脆,加埋其他雜菜和木魚片 ,將整個菜鮮味提升。仲有煎餃子,雖然係好普通一樣嘢,但佢外皮少少脆,但保留到好多肉汁,值得一贊👍