2015-04-10 2047 瀏覽
早兩日朋友打黎約食飯,話帶我試新野,黃金芝士雞煲?我諗左好耐真係唔知咩一回事,諗極都唔明。上網一睇原來係芝士雞煲。好期待!6:30黎到,已經好多人等位,好彩有訂位姐,人齊就可以入座。兩個人食,點左個細既黃金芝士雞煲(2-3人份),細既特級雪花肥午,出前一丁,魚歡喜,響鈴,娃娃菜同油麥菜各半份,兩隻扇貝,仲有芝士。主角黃金芝士雞煲,黎到既時候已經非常興奮,一煲滿載芝士既雞煲,超香濃,濃郁香滑既芝士包住每一件雞肉,仲要所有雞肉都係雞腿肉,好嫩好滑,個煲既配料唔多,只有洋蔥同葱。食完大部分雞件後,就加上湯食其他配料,魚歡喜即墨魚滑,們樣勁可愛,好彈牙,而且咬落仲有粒粒墨魚粒,好有咬口!扇貝,好新鮮,又大隻,好鮮甜,加上芝士湯底,非常特別,雪花肥牛,唔係好肥,但牛味好濃。煮得耐都唔會硬!食到咁上下,放埋個出前一丁落去,再落芝士,超香濃芝士麵就咁誕生左。點都估唔到芝士用黎煮雞係咁特別,大家真係要「米走雞」!

點都估唔到芝士用黎煮雞係咁特別,大家真係要「米走雞」!
特級雪花肥牛
魚歡喜