2023-02-01 4774 瀏覽
新正頭又約咗朋友食buffet,揀咗位於銅鑼灣呢間Mr. Steak Buffet à la minute,除咗提供環球美食之外,佢哋嘅Signature 心太軟亦係賣點,可以叫甜品師傅係碟上寫上唔同嘅祝福字句,最適合喺特別嘅日子向身邊人傳情達意環球美食以不同主題區畫分,大致有凍海鮮、各款壽司刺身、生蠔、沙律、中西熱盤、和食區、甜品等等🍴凍海鮮區 - 有蟹腳、蟹鉗、龍蝦、翡翠螺和鮮蝦,全部都「堆積如山」,睇見都開心。我自己就主力食龍蝦,啖啖肉之餘亦啖啖膏🍴刺身區 - 有八爪魚、醋鯖魚、立魚、三文魚、虎蝦和赤貝,款款都新鮮吸引🍴生蠔區 - 嚟自蘇格蘭嘅生蠔,肉質爽口肥美,廚師會即開,喜歡嘅朋友可以盡情咁食🍴沙律區 - 有雜凍肉盤、蘇格蘭煙燻三文魚、風乾雜肉盤、沙律菜和各式芝士等等🍴中西熱盤區 - 咖喱牛腩、卡邦尼意粉、關東煮、籠仔荷葉蒸蝦和酥皮忌廉湯等等,多不勝數,我自己就覺得酥皮忌廉湯好飲,推介!🍴和食區 - 我比較推介呢區,包括以鐵板燒形式上嘅佐賀和牛、佐賀牛火炙壽司、壽喜燒和牛,全部都好好味,胃口唔大嘅記得留肚食呢幾樣!🍴甜品區 - 有各式各樣嘅蛋糕、法式脆糖燉蛋、豆腐花、牛奶布甸

🍴甜品區 - 有各式各樣嘅蛋糕、法式脆糖燉蛋、豆腐花、牛奶布甸等等,當然亦少不了雪糕,有我喜歡嘅Haagen-Dazs,提供多款口味

🌟最後一定要試埋餐廳signature 心太軟,做得夠流心,朱古力味亦夠濃,另外可要求甜品師傅寫上唔同嘅祝福字句,可打卡之餘又可傳情達意!