✨Mr. Steak Buffet à la minute💫..食buffet🍴相信好多人都關心亦愛食海鮮吧。呢度Seafood Section 真係好吸引,成座冰鎮海鮮山都係每日新鮮直送而砌成,保證新鮮 亦多樣化。波士頓龍蝦🦞 新解花蟹🦀 大隻海蜆🐚 紐西蘭青口🐚 新鮮海蝦🦐 長腳蟹🦀 珍寶翡翠螺🐚 鮮八爪魚🐙 扇貝`藍青口🐚。。真係好多Seafood💙 當然唔少得即點即開既生蠔😍。樣樣都新鮮吸引 眼花瞭亂呢,鐘意食海鮮既 唔好錯過喔。而Appetizer 都一樣吸引,擺得靚靚已經加晒分,而味道亦同樣討好。酥盒精緻 三種味道:三文魚魚籽`海鮮沙律`吞拿魚醬,三款都好好味。其他Salads🥗 / Cheese🧀 亦同樣fresh 有質素呢。Sushi`Sashimi🍣 亦同樣夠新鮮呢,大大粒帶子🐚 & 平時好少見既大甜蝦🦐,呢度都可以食到喔。️ 牛魔王一定不能錯過呢,任食黎自✨佐賀和牛✨既壽喜燒。全部牛🐮 都係由JA 日本🇯🇵 全農直送添,雪花紋分佈得好靚`好平均,烹調出黎既壽喜燒 自然係入口即溶呢。壽司🐮🍣] 亦係另一重點。一片片澳洲🇳🇿 和牛刺身配上日本珍珠米,師傅再塗上秘製醬汁 燒

[和牛壽喜燒🐮♨]️ 牛魔王一定不能錯過呢,任食黎自✨佐賀和牛✨既壽喜燒。全部牛🐮 都係由JA 日本🇯🇵 全農直送添,雪花紋分佈得好靚`好平均,烹調出黎既壽喜燒 自然係入口即溶呢。

[即燒和牛壽司🐮🍣] 亦係另一重點。一片片澳洲🇳🇿 和牛刺身配上日本珍珠米,師傅再塗上秘製醬汁 燒香和牛表面。即點即製👨🏻‍🍳 ,油份旬間爆發而帶微暖,油脂香入口溶化 真係好香滑`好滋味添。

其他熟食🥘`湯品🍲`燉品,我就唔多介紹了;甜品🍰 真係多達30多款,蛋糕🎂`果撻🍓🥝🥧`北海道牛乳布丁🥛`Haagen Daz雪糕🍦亦有好多口味添。望住靚靚甜品 真係賞心悅目,睇見都已經好開心,搞到人家唔覺唔覺食左好多呀🙈 點算。

相信講起甜品🍰 冇邊個女生會抗拒吧❤️ 甜品真係一件靚靚藝術品,望見已經好吸引。如果食buffet🍴 仲有一連串中式`西式 任得選擇,真係好興奮架。

一黎到門口。。嘩😍 成枱Corner 已經係靚靚甜品,款式多樣`外型吸引`味道精細`中西冷熱都有,真係好開心呀❤️ 已經唔記得自己食左幾多落肚😋 但好滿足。

食完咁多生冷野,食碗暖笠笠♨️既豆腐花 真係好滿足喔。呢餐真係大飽口福🧧。

仲咁岩呢個月份,有個✨傳情達意✨ 特意為你送上現場焗既靚靚 [流心🖤心太軟],仲可以寫下自己既Love Message❤️。師傅會係現場 幫你係碟上寫祝福字句,真係好開心 好正架。

正正呢個月份,Wincyholic就已經快半歲生日啦❤️ 係度好開心你地鐘意佢`支持佢`鼓勵佢`了解佢。亦好開心認識到來自不同國界既你地😊。有你地支持 佢會愈做愈好喔💕 最後呢一碟就係Wincy 送比Wincyholic 既祝福❣️。

相片最後,送上既香港夜景✨。一頓美好既晚餐🍽 加上一個靚靚維港海景🌊,一路望住平靜既夜景食住飯 真係一個舒服既享受❤️。呢餐飯真係好捨意🍃🍃。
趁住餐廳而家仲有生日推廣優惠。
真係好抵食架 快點去試試吃吧😋🍴
2019-03-17 22865 瀏覽
當你一去到就睇到排山倒海份量嘅甜品,簡直完全可以滿足哂視覺嘅享受,嚟 Mr. Steak 食 Buffet 真係一個好明智嘅選擇😍! 由其係我呢啲有少女心嘅麻甩甜品控...甜品款式超多,味道唔錯,加埋性價比,真係一啲都唔輸蝕比啲靚酒店!我都唔記得自己呢晚食咗幾多件生果撻、拿破崙、布丁、同埋切件蛋糕仲有師傅現場幫你用朱古力寫生日祝福,見到呢件即叫即整會流心嘅心太軟,生日嘅朋友肯定大讚你有心😂 (應該係...😛)海鮮帶嚟嘅視覺效果一啲都唔比甜品弱!龍蝦、凍蟹、蟹腳、扇貝...如果鍾意食海鮮冷盤嘅呢度就啱哂你😍另外其他咸食例如酥皮湯都一樣做得唔錯,而家仲有和牛壽喜燒,入口好嫩好正🤤好食到食咗兩round都唔記得影相!款式真係唔算少,但如果有埋鵝肝就更加正🤩講到生日,呢個三月嚟呢度食Buffet,壽星同4個朋友同行,壽星完全免費,連朋友都打個88折,真心勁勁勁抵玩!🤩

款式真係唔算少,但如果有埋鵝肝就更加正🤩

2019-03-11
2019-03-11 16819 瀏覽
🎂三月壽星注意🎂有免費自助晚餐優惠‼️五人同行壽星免費🈹同行者仲有88折老老豆豆 黑洞都有好幾年未黎過開餐🤭自助晚餐分為兩輪 5-7pm;7:30-10pm-一開始大部分人都主打食海鮮刺身🦞食物擺放位置比較接近 所以要排一排隊⚠️不過都好快就夾到😗食勻咁多款㊙️黑洞推介龍蝦 長腳蟹 青口 蝦刺身方面有黑洞中意食既帶子同油甘魚💕壽司件件細細粒🤗食多幾款都唔怕飽肚生蠔即開即食 吾算好大隻但最緊要新鮮✅-熱食回本之選梗係佐賀和牛❗️黑洞大推老火湯💯螺頭湯夠鮮甜而呢到既酥皮整體質素好高不論酥皮湯定撻類小食 都非常香口🤤-至於甜品最有噱頭一定係心太軟寫字服務✏️現場目測勁多人慶祝生日/周年紀念💏真係幾咁sweet sweet🥰水果撻好睇又好食 中間吉士饀加分😉仲有即叫即製心太軟同疏乎里🤤就係咁黑洞竟然食得太飽😲無胃口食埋超多口味既Häagen-Dazs雪糕下次一定要再食過😟
🎂三月壽星注意🎂有免費自助晚餐優惠‼️

• 和牛壽喜燒
  • 酥皮海鮮湯
  • 傳情達意心太軟
3天前 0 瀏覽
難得約咗老朋友相聚,又咁耐冇見,今晚就盡興啲食豪佢,我地就選擇食buffet,Mr Steak 我之前食過好幾次都覺得好有水準。海鮮冷盤推薦長腳蟹同龍蝦,長腳蟹啖啖肉好肥美,食落鮮甜有少少海水味。 龍蝦大隻,肉質有彈性,食落都算幾新鮮,而且仲有啖啖膏,好正。生豪有兩款美國同蘇格蘭,我比較鍾意蘇格蘭,食落蠔味好濃,吞完還有一陣的金屬味係口腔入面。熱食區一定唔可以錯過和牛,來自佐賀和牛,雪花紋分佈得好靚好平均。有壽喜燒同鐵板燒, 兩款都出色,入口即溶,牛味齒頰留香。到今晚重頭戲 - 傳情達意 流心 心太軟, 可以同朋友表達小小的心意,寫好message,師傅會現場幫你係碟度寫上祝福字句,同畫可愛的公仔, 之後就拎返去同朋友分享啦,好開心。 絕對係好睇又好食,朱古力味超香濃,又唔會過甜。北海道牛奶布丁, 絕對滑過bb仔嘅pat pat,奶味特濃。

6天前
2019-08-12 0 瀏覽
不嬲都好鍾意食自助餐嘅我,以前都成日去mr steak 食,佢哋嘅海鮮吧非常之誇張,係堆到成座山咁高,我好鍾意食嘅長腳蟹,又有成隻花蟹,重點係佢哋嘅龍蝦膏。佢哋嘅龍蝦唔好以為任食就質素唔好,咬落去好彈下啲膏仲好creamy。長腳蟹同埋花蟹都夠鮮甜不過我懶唔鍾意自己剝,唯有吩咐細佬幫我哈哈。另外一個我好鍾意嘅地方係佢哋有成三款生蠔可以選擇,Scotland oyster 濃郁嘅海水味,蠔裙邊爽口,帶子位又甜,口感細膩。美國Pacific oyster 肉質厚實飽滿,海水味比較淡,蠔味相對上比較濃,算係比較creamy 。除咗冷盤海鮮同生蠔之外佢哋嘅熱食都非常之唔錯,熱食居然有蟶子,吉列豬扒,鐵板燒和牛等等,大概有成十幾款選擇。最後我最推介嘅係佢哋嘅佐賀產和牛,食落去超重牛味,油香又重。最正嘅係仲有得係心太軟嗰個碟度寫大家想寫嘅字,香港加油啊😏.

最正嘅係仲有得係心太軟嗰個碟度寫大家想寫嘅字,香港加油啊😏
2019-08-11 0 瀏覽
每逢生日都會揀喺呢度慶祝,第一次係男朋友帶我黎,因為知道個心太軟好正,仲有得寫字影下相,所以慶祝都會黎。 /Mr. Steak Buffet的選擇包羅萬有,最吸引是仼食佐賀和牛,火炙和牛即點即燒,入口油脂豐腴,牛味濃郁😍😍另一焦點👀和牛壽喜燒!香甜誘人,肉質腍身😍😍。/除了和牛,sashimi and sushi corner有三文魚、油甘魚、帶子、赤貝、立魚及甘蝦,三文肥美肉厚,帶子也圓潤、爽滑!/海鮮有波士頓龍蝦、麵包蟹、長腳蟹、青口及蜆肉等,餐廳的refill速度快,海鮮鮮味十足。我最喜歡長腳蟹,肉質彈牙、啖啖肉。仼食生蠔,即點即開,但每次排隊限拎3隻,可以排無限次!蠔身肉身圓潤,白滑質地,裙邊帶輕柔海水味,鮮味無窮!/即席切肉區有燒牛肉、羊架、豬肋骨、限量斧頭扒等,薄切牛肉入口十分軟嫰,肉質粉嫩,配上燒汁,啖啖惹味。斧頭扒係出面食普遍十分昂貴!斧頭扒極厚切,令人感受極級豐盈口感,品嚐到極濃郁肉味。/熱食的選擇繁多,令人眼花撩亂。串燒牛肉、蒜蓉粉絲蟶子、冬菇燴花膠、象拔蚌蝦球及扁皮鴨等!!冬菇燴花膠用料十足,花膠黏糯,骨膠原豐盛,好味又滋補。/中湯有花膠螺頭燉湯,火候充足,足料既
中湯有花膠螺頭燉湯,火候充足,足料既螺頭熬出鮮味,更是滋味。西湯是酥皮牛肝菌忌廉湯,熱燙的牛油酥皮很正,十分邪惡。
甜品除左仼食Häagen-Dazs雪糕,仲有梳乎厘和心太軟,心太軟碟上更可由廚師寫下自己的“message”,客人可以發揮創意,請大廚幫手寫下仼何字句!好適合慶祝紀念!
2019-08-10 0 瀏覽
銅鑼灣一向係美食之都嘅核心地帶,今日放學,就同埋嚟香港旅遊嘅親戚嚟咗呢間餐廳食自助餐!地址都幾方便,位於市中心銅鑼灣時代廣場6樓,記住上6樓要去地下個層搭升降機。呢間自助餐費用$650左右,屬於高尚價錢,相同道理,價錢同食品質素一定成正比嘅,一入到去已經比一大盤海鮮拼盤所吸引,有龍蝦,青口,海蝦,唔同嘅貝殼類海鮮,仲有好新鮮嘅魚生吧,包括有三文魚,吞拿魚,帶子,有北寄貝等等。唯一要注意嘅一點係,因為人比較多,每次只限攞1分,但係其唯一要注意嘅一點係,因為人比較多,每次只限攞1分,我哋每人至少攞咗三至五次,因為所有海鮮同魚生係10分十分之新鮮,尤其是龍蝦肉,非常之鮮甜!個人10分推介,龍蝦一定要早去拎如果唔係好快就俾人搶購一空,不過值得一題讚賞嘅係,職員補貨嘅速度都十分之快,當清空晒佢哋好快又補返,絕對唔會俾你餓着等!值得一讚想嘅係,間餐廳好有心思,每日晚上佢哋都會舉行甜品tailored活動,到咗之後記住要寫紙仔,職員就會幫你地整甜品,根據你寫嘅字,用朱古力醬寫出嚟同埋配上心太軟個心太軟十分之好食,係甜品班沒有的,必須要透過呢個活動先有,個人認為要留肚去食!最後就係甜品,甜品同其他自助

到咗之後記住要寫紙仔,職員就會幫你地整甜品,根據你寫嘅字,用朱古力醬寫出嚟同埋配上心太軟個心太軟十分之好食,係甜品班沒有的,必須要透過呢個活動先有,個人認為要留肚去食!最後就係甜品甜品同其他自助餐都差唔多,可以係食之前就去定影相唔係好快就俾人搶購一空同事張相就唔好睇啦!個人認為整體來講環境氣氛良好,早啲去可以打電話去預約枱,就可以坐係玻璃邊
2019-08-08 0 瀏覽
Mr steak la minute 除左最出名心太軟之外 海鮮 沙律熱盤都好好食😋先講海鮮 🦞生蠔 青口 東風螺 長腳蟹有齊哂~ 款款都好新鮮 岩哂我依d海鮮迷 值得一提依到仲有泰式生蝦😋😋泰開心泰滋味了😍壽司和刺身新鮮美味! 食buffet 沙律吧我都一定會食 沙律吧款式係我見過最多款式既 沙律菜好新鮮 已調味既沙律十分好食 推介大家食煙三文魚熱盤選擇不算太多 有辣煮螺 卡邦尼意粉 蒸魚 西式酥皮濃湯 壽喜燒 羊架等等酥皮濃湯和中湯一樣出色 大家可以同朋友share 試齊兩款~甜品方面 心太軟是必食 但tart 和蛋糕款式多不勝數 同朋友來 一齊share 最好不過生日訂位 預先講定還會送上蛋糕 為生日壽星送上驚喜 美中不足是雪糕款式味道不太岩食 連哈根大師士多啤梨朱古力味都沒有 這邊也沒有朱古力噴泉⛲️😫不過心太軟同其他菜式都好滿意 下次還是會來的~~
壽司刺身新鮮美味!

生日訂位 預先講定還會送上蛋糕 為生日壽星送上驚喜
不過心太軟同其他菜式都好滿意 下次還是會來的~~
2019-07-23
2019-08-06 0 瀏覽
之前聽朋友提起過Mr steak buffet好好食,所以決定今年嘅生日飯就黎呢度食!入到去最吸引我嘅地方就係佢嘅生蠔同長腳蟹,店員安排我哋坐嘅地方咁啱就係生蠔吧嘅隔離,每次我哋一見少人排隊就即刻再去拎生蠔食,好方便!另外佢有和牛壽喜燒同火炙和牛壽司都好好食!甜品方面佢都有好多選擇,最特別係佢嘅心太軟,有職員即場幫你喺碟上畫公仔同埋寫你想寫嘅字句,好有心思!心太軟隔離就係雪糕報,有唔同口味嘅Movenpick雪糕俾你揀,配埋心太軟岩岩好!

2019-08-02 270 瀏覽
Celebrated anniversary day with my wife~Chose buffet for our dinnerMany different cuisine and most of them are delicious!! My wife love it so muchAnd there is a chocolate brownie with custom made wordings on it, very interesting!The price is reasonable but only thing is a little bit noisy~
Chose buffet for our dinner

2019-07-25 697 瀏覽
同朋友去慶祝生日,好彩一早訂左位,因為真係好多人!坐底就出去拎野食,因為食蠔好多人排,所以食左其他海鮮先,之後再去食熟食,係中間仲有得去寫字比佢地畫落隻碟道再加一個心太軟!因為朋友生日,佢地仲準備左一個小蛋糕!服務同食物都好好!
2019-07-24 842 瀏覽
久仰Mr. Steak 嘅buffet 好耐一直都未試到,今次見佢新推出嘅和牛buffet即刻衝去試一次,勁勁勁期待和牛食法有幾款:🐂吉列牛: 太熟,外皮有點軟身,無乜鬆脆感覺🐂燒飛驒牛: 佢係用鐵板輕輕煎兩面,油脂甘香,入口濃郁嘅牛味🐂佐賀牛壽喜燒: 牛肉係壽喜燒汁輕燙,啲牛肉入口係化開,牛油香味再配埋壽喜燒嘅醬油香係相得益彰🐂Prime Rib: 入口口感鬆軟,肉汁仲好充分保留到,一共食咗三轉🤪其他嘢食:海鮮類: 有龍蝦,長腳蟹,螺,蝦,青口,生蠔,長腳蟹啲肉質有啲”梅”,扣分😂,即開生蠔係美國款,偏細,肉質唔飽滿,麻麻地另外仲有冷盤,沙律,熱食,湯類等等,甜品都有好多款,任何信用卡有88折,最後埋單每人600蚊有找,價回票價,和牛時段只做晚餐第二段時間先有㗎
和牛食法有幾款:
吉列牛

🐂吉列牛: 太熟,外皮有點軟身,無乜鬆脆感覺
燒黑牛

佐賀牛壽喜燒
心太軟
龍蝦其他海鮮
美國生蠔
Mr Steak Buffet a la minute 嘅自助餐一向以食材高質取勝,今期更升級推出三大優質和牛🎏日本三大優質和牛,讓客人一次過可以品嚐鹿兒島、長崎、佐賀三大黃牛,製作出湯底清甜、入口溶化嘅和牛壽喜燒、外脆內嫩嘅吉列和牛、和即叫即煎嘅和牛鐵板燒。🎏冰鎮海鮮,同樣震撼,全部都非常新鮮。魚生、壽司、甜品款式更多不勝數。🎏大家要留意酥皮湯和燉湯的出爐時間,同埋即製甜品心太軟,更可以在碟上寫上祝福傳達寄意。🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏自助晚餐星期一至五 5:00-7:00 $438星期六、日、公眾假期 5:00-7:00 $458星期一至日 7:30-10:00 $608而家做緊優惠好底,五個人嚟,生日之星免費,同行的朋友還有88折。Mr Steak Buffet a la minute銅鑼灣告士打道280號世貿中心6樓

🎏冰鎮海鮮,同樣震撼,全部都非常新鮮。
魚生、壽司甜品款式更多不勝數。

🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏
自助晚餐
星期一至五 5:00-7:00 $438
星期六、日、公眾假期 5:00-7:00 $458
星期一至日 7:30-10:00 $608

Mr Steak Buffet a la minute
銅鑼灣告士打道280號世貿中心6樓
2019-07-01 2799 瀏覽
Mr steak嘅buffet真係包羅萬有,超多選擇!😍例如有生蠔、凍海鮮、壽司、刺身、和牛、片皮鴨、燉湯、酥皮湯、豆腐花、哈根大師雪糕同埋好多甜品等等!!.好多野岩食,又好味🤤我哋都好滿足呀❤️🌟重點之一係心太軟心型甜品碟!可以寫/畫上你想要嘅msg!好岩慶祝生日/紀念日呢💓下次再嚟食!.星期一至日 7:30pm-10:00pm成人每位 $608/小童每位 $3085位以上,生日之星就可以免費,其他人仲有88折優惠。
Mr steak嘅buffet真係包羅萬有,超多選擇!😍例如有生蠔、凍海鮮、壽司刺身、和牛、片皮鴨、燉湯、酥皮湯、
豆腐花、哈根大師雪糕同埋好多甜品等等!!

好多野岩食,又好味🤤我哋都好滿足呀❤️

星期一至日 7:30pm-10:00pm
成人每位 $608/小童每位 $308
5位以上,生日之星就可以免費,其他人仲有88折優惠。