2019-10-02 120 瀏覽
結婚5周年紀念,梗係要食西餐浪漫慶祝一下,今次揀左Lo Spazio, 一來可以App訂位, 二來睇Open rice見到星期二至六6:00pm至到8:30pm happy hour指定酒精飲品半價好抵! 叫甜品仲可以寫字, 打卡一流~地點在恩平道(近銅鑼灣利園)方便就腳食品都算多款, 今晚食左:芝士足料龍蝦扁意粉 $238Linguine In Rich Lobster Stock Served With Lobster TailNo.1超級推薦醬汁充滿龍蝦及多種香草味, 意粉偏硬夠彈牙, 烹調手法好正宗龍蝦係BBQ烤製, 超香, 肉質鮮甜又有鮮味美中不足是得兩小件, size太細慢煮卜卜脆皮乳豬 $268Roasted Slow Cooked Baby Pig另一推介必食呀!等左20分鐘先黎, 應該係即叫即煮外表脆卜卜, 肉質卻好軟滑又juicy仲要勁香豬仔肉味, 好正!但份量只夠for兩位用, 多人要叫多份啦~Amerita Burge $98自家製漢堡扒充滿牛肉汁及有複雜的香草味,感覺真係DIY, 唔係買貨返黎最欣賞搭配的紅毛菜及焦糖洋蔥,甜甜地中和漢堡扒的鹹味同大大舊肉既肥膩

地點在恩平道(近銅鑼灣利園)方便就腳

食品都算多款, 今晚食左:
芝士足料龍蝦扁意粉 $238

No.1超級推薦

龍蝦係BBQ烤製, 超香, 肉質鮮甜又有鮮味

美中不足是得兩小件, size太細

慢煮卜卜脆皮乳豬 $268

Roasted Slow Cooked Baby Pig

另一推介必食呀!

等左20分鐘先黎, 應該係即叫即煮

外表脆卜卜, 肉質卻好軟滑又juicy

仲要勁香豬仔肉味, 好正!

但份量只夠for兩位用, 多人要叫多份啦~

Amerita Burge $98

自家製漢堡扒充滿牛肉汁及有複雜的香草味,

感覺真係DIY, 唔係買貨返黎

最欣賞搭配的紅毛菜及焦糖洋蔥,

甜甜地中和漢堡扒的鹹味同大大舊肉既肥膩感

Chocolate Milkshake $58

甜度適中, 但唔夠凍, 正常野

House Red Wine $75

老公飲左兩杯, 都係正常野

Brownie Sundae $68

上面球雪糕夠晒大, brownie內含大量nuts,

好彩我有兩個胃, 食埋呢個真係100分滿足!

• 慢煮豬仔肉
  • 龍蝦意粉