2017-06-29 53 瀏覽
我個朋友話銅鑼灣百德新街有一條食街⋯⋯感覺好潮嘅你會感覺置身於外國嘅街道,周圍食店林立,氣氛輕鬆,有一間專食burger有型嘅西餐廳叫Burgeroom,不但喺銅鑼灣中心地帶而且食物質素高價錢唔貴入到去感覺輕鬆自在真係好有外國feel而且仲有好多朝人喺嗰度食嘢,令到自己都覺得年青🙆😏 Double Decker雙層牛肉芝士漢堡$125兩塊牛肉勁大塊兩塊牛肉真係成兩吋厚一咬落去啲肉汁流晒出嚟肉味非常濃郁有兩層滿半溶咗嘅芝士非常美味,爽脆嘅生菜、鮮甜嘅蕃茄、麵包仲充滿有牛油嘅香味非常鬆軟melted cheese twister fries芝士旋風薯條$50鍾意食薯條嘅我覺得旋風薯條好好味炸得非常香脆的而且芝士醬好香濃灑上香草yummy twister prawn 薯絲🦐$42 薯仔一絲一絲纏繞着🦐炸,十分香脆滋味,雖然唔係太大隻但係都非常新鮮 spicy chicken wings and drmettes香辣雞翼$48雞翼有少少辣味而且味道鮮美,外層鬆脆保留肉汁,而且五隻份量都唔少 ice pinapple fruit tea冰凍菠蘿果茶$38Stella Artois $45食咗咁
我個朋友話銅鑼灣百德新街有一條食街⋯⋯感覺好潮嘅
價錢唔貴
入到去感覺輕鬆自在真係好有外國feel
而且仲有好多朝人喺嗰度食嘢,令到自己都覺得年青🙆😏
Double Decker雙層牛肉芝士漢堡$125
兩塊牛肉勁大塊兩塊牛肉真係成兩吋厚