要combat Monday blue,莫過於尋找comfort food慰藉一下心靈啦!雖然係為左款式多、味道又特別嘅Croffle而去,其他菜色都好好,吹下水就渡過了一個愉快嘅夜晚~Order左 Al Forno Wings水牛城雞翼做小食,濃濃嘅醬汁加上慢慢滲出嘅辣味,非常過癮~ 確實令人一隻接一隻~每次見到有墨魚汁嘅菜色我都雙眼發光,雖然會食到成個口都黑哂,但就係覺得特別,所以揀完一輪意粉後都係叫左墨魚汁意粉配帶子蟹肉蟹籽。意粉好彈牙同掛滿墨魚汁,蟹肉蟹籽嘅分量一D都唔吝嗇,仲食到爆香嘅蒜片,價錢雖然唔平但認真唔錯!見好多人都推介Sweet BBQ Chicken Pizza於是try try,可能寄望過高有少少失望。烤雞件好似冇咩醃過,同其他raw嘅配料如洋蔥菠蘿mix埋做pizza,味道主要來自蜜糖燒烤醬,pizza口感比較似普通包,可能烤耐少少會好d。仲有令人最期待嘅Croffle,係鹹、甜同多種口味之間struggle左勁耐,最後揀左超特別嘅鹹牛肉炒蛋配流心花生醬牛窩夫。鹹牛肉炒蛋係港式茶餐廳經典嘅代表,配酥脆waffle已經夠嶄新,加埋香濃花生醬更增添口感,出奇地搭~

Al Forno Wings

墨魚汁意粉配帶子蟹肉蟹籽

Sweet BBQ Chicken Pizza

仲有令人最期待嘅Croffle,係鹹、甜同多種口味之間struggle左勁耐,最後揀左超特別嘅鹹牛肉炒蛋配流心花生醬牛窩夫。鹹牛肉炒蛋係港式茶餐廳經典嘅代表,配酥脆waffle已經夠嶄新,加埋香濃花生醬更增添口感,出奇地搭~果然冇揀錯~
鹹牛肉炒蛋配流心花生醬牛窩夫

Menu-