尋晚同朋友食夜晚火鍋,見有折就book5: 45 ,點知佢話7:30要交枱,連兩個鐘都冇,得1小時45分鐘,都諗住算,但到6:45有位阿姐就提我7:30要交枱,仲話係last order,點解咁早last order,我清楚講明7:30交枱,點知我都未加單,7:00就攞張單俾我,都未加單就cut單,個位阿姐態度仲好差,我即刻冇晒mood,叫佢放低張單先,點知佢唔夠3分鐘,7:08 就過嚟追我俾錢,跟住我就爆佢喇!佢仲話:「得啦!得啦!即你以家唔想比錢住呀…..」轉頭有個阿嬸出嚟想調停,佢話係公司制度,叫我體諒佢,比其他客人鬧,但一路講一路執我地張枱,環顧四周一半枱係吉,又冇人排隊,我同佢講不如你代入我角色,作為客人,我唔係任食,價錢都唔平,我唔知道自己點解好似食到好似去茶餐廳咁,請代我同你公司管理層反映,吹客人埋單真係好離譜,都唔知佢咁急做咩,我比張卡佢埋單應該2分鐘內簽埋名絕對冇問題。臨走前冇禮貌阿姐揸住3枝飲品話請我地飲,同我哋講唔好意思,我見到咁都算啦,不過佢哋管理層好大責任,原來嗰幾百個like,真係唔知邊度嚟,一睇啲負評,原來有好多人有同樣遭遇,講價錢,八五折後,我哋每人都成

臨走前冇禮貌阿姐揸住3枝飲品話請我地飲,同我哋講唔好意思,我見到咁都算啦,不過佢哋管理層好大責任,原來嗰幾百個like,真係唔知邊度嚟,一睇啲負評,原來有好多人有同樣遭遇,講價錢,八五折後,我哋每人都成$375 ,仲係唔飽,價錢唔平,服務又錯,我終於明白點解星期五晚7:00幾走,嗰度都係好冷清😅
2021-10-29