餐廳: 老鍋台式火鍋 (京都廣場)
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
2020-12-19 402 瀏覽
天氣驟降 正好打邊爐 既然冇晚市 索性叫火鍋到會 WhatsApp落單 在家食暖笠笠火鍋 聖誕外賣🥡套餐七折優惠至十二月底-🍲#二人外賣火鍋套餐 折實$736-🥣#麻辣鍋湯底麻辣鍋既麻且辣 暖胃暖身 湯料有臭豆腐大蔥鴨血 非常正宗-🥒#手拍青瓜🧆#甜不辣最難捱嘅時間 莫過於等火鍋湯底煮沸😅 食啲爽口香口小食 過吓口癮-🐖#酒香白肉🐓#嘉美農場鷄肉豬腩肉肥瘦適中 肉中滲酒香 醮沙茶醬食好滋味 嘉美雞肉質爽口鮮嫩 就算喺火鍋中滾耐咗 一樣唔嚡口-🍡#皮蛋貢丸🍢🦀#松葉蟹棒貢丸有啲似將爆肉丸 裏面啲皮蛋蓉味道特別 有些少薑茸味 值得一試 松葉蟹棒用仿製鱈魚肉製成-🥟#台灣蛋餃🍜#王子麵係時候食餃子泡麵 做一個滿足飽肚嘅收結😋 蛋餃皮薄餡靚 由薄蛋皮包豬肉餡 -🥤#冷泡白桃烏龍茶 $28火鍋湯底辣勁凌厲 冷泡茶可以消滯兼解辣 淡白桃🍑茶香討人歡喜-📍#老鍋台式火鍋銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場2樓

🍲#二人外賣火鍋套餐 折實$736

🥤#冷泡白桃烏龍茶 $28
📍#老鍋台式火鍋
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場2樓
2020-12-15 201 瀏覽
疫情期間夜晚要叫外賣食🥡,又想食下火鍋,咁啱見到一間台式火鍋做緊聖誕套餐優惠🇹🇼,就叫咗嚟試吓。 🎄聖誕二人外賣套餐優惠 $736 ❤️麻辣鍋 💚鹽酥一口豆腐 💙甜不辣 🤍特級美國安格斯雪花肥牛 💙嘉美農場雞肉 💚魚皮餃 ❤️皮蛋貢丸 💚鴨血 💙台灣王子麵 🤍冷泡白土烏龍茶x2 $56 麻辣湯有四大盒,一揭開就已經聞到辣油嘅麻辣味🥵,相當香濃。湯料有兩盒,兩盒均有鴨血、冷豆腐、花椒、八角。我哋首先落咗兩盒麻辣湯同一盒湯料,煲完之後食啲鴨血唔覺話好辣,不過食咗一陣,花椒嘅麻辣味先慢慢散發出嚟,越食越辣🌶。 最好食莫過於肥牛🥩,肉質好嫩滑又有香濃嘅牛味。雞肉大大嚿,高質嘅肉唔會榎。王子麵🍜、甜不辣、鹽酥豆腐等都係台灣嘅特色,皮蛋貢丸喺出邊都好少見🍡。 冇得去台灣,但又想食返台灣味嘅火鍋,呢間火鍋外賣係不二之選,而且就咁用google form/whatsapp落單🔖,好方便。溫馨一提,聖誕套餐做到月尾,外賣自取有四個袋,而且都幾重,二人餐最好兩個人一齊去拎。 📍老鍋台式火鍋 - 銅鑼灣京都廣場2樓 @laoguohotpot

🎄聖誕二人外賣套餐優惠 $736
💙台灣王子麵
🤍冷泡白土烏龍茶x2 $56

2020-12-12
外賣自取
老鍋最近推出期間限定聖誕外賣套餐,有齊四款老鍋特色鍋底、多款巧手小食、精選肉類以及多款任選配料,有2人、3人、4人套餐。而家仲有7折優惠,用google form或者whatsapp/電話落單就得,網上落單仲會有特別既優惠加購配料!!提供外賣自取或外送服務,夠哂方便快捷!聖誕節套餐至月尾,有興趣既快D訂購啦~鍋底揀左酸菜白肉鍋,甘甜酸香,入喉順口回甘,酸白菜脆爽,湯底材料豐富,有白肉、粟米、京蔥等,白肉肥瘦適中,有嚼勁,湯頭酸香醇厚。巧手小食:手拍小青瓜爽脆清甜,醒胃之選。鹽酥一口豆腐外層酥脆內軟嫩。精選肉類:美國梅花豬肉富含適量油花,肉味濃郁,鮮嫩多汁,爽口幼滑。涮鍋小羊肉片清淡鮮甜,軟嫩鮮香。配料:自家鮮做鮮蝦雲吞皮薄人餡多調味剛好、三秒響鈴卷酥中滑嫩,吸滿濃郁湯汁、皇室魚肚軟滑,膠質豐富,養顏滋補、台灣王子麵彈牙爽口,嚼勁十足。另二人餐贈送二支冷泡白桃烏龍茶,解膩一流。
老鍋最近推出期間限定聖誕外賣套餐,
有齊四款老鍋特色鍋底、多款巧手小食、
精選肉類以及多款任選配料,
有2人、3人、4人套餐。

而家仲有7折優惠,
網上落單仲會有特別既優惠加購配料!!
提供外賣自取或外送服務,夠哂方便快捷!
聖誕節套餐至月尾,有興趣既快D訂購啦~

鍋底揀左酸菜白肉鍋,
甘甜酸香,入喉順口回甘,酸白菜脆爽,
湯底材料豐富,有白肉、粟米、京蔥等,
白肉肥瘦適中,有嚼勁,湯頭酸香醇厚。

巧手小食:
手拍小青瓜爽脆清甜,醒胃之選。
鹽酥一口豆腐外層酥脆內軟嫩。

精選肉類:
美國梅花豬肉富含適量油花,
肉味濃郁,鮮嫩多汁,爽口幼滑。
涮鍋小羊肉片清淡鮮甜,軟嫩鮮香。

配料:
自家鮮做鮮蝦雲吞皮薄人餡多調味剛好、
三秒響鈴卷酥中滑嫩,吸滿濃郁湯汁、
皇室魚肚軟滑,膠質豐富,養顏滋補、
台灣王子麵彈牙爽口,嚼勁十足。

另二人餐贈送二支冷泡白桃烏龍茶,解膩一流。
2020-12-12
外賣送餐
呢排天氣轉涼,又係打邊爐既時候!今日去左銅鑼灣一間好多明星幫襯過既台式火鍋店,食完覺得好正,食物有質素兼服務態度滿分 湯底主要有四款,我今次要左老饕酸菜白肉鍋($158)鍋物都算豐富,飲落有濃濃酸菜味,格外醒胃,如果平時食雲南米線中意多加酸菜既朋友一定會好欣賞呢個湯式!除左秘製酸菜,鍋內仲有極品豬王花腩,配上透明既寬粉條、新鮮蕃茄、蘑菇等,味道鮮美濃郁但唔會太膩 不過全餐最愛既一定係嘉美農場雞件,媽媽話街市入裡嘉美雞來自本地農場,一向最靚最貴,今次試完果然有驚喜!平時打邊爐通常配肥牛/梅花豬肉,但估唔到配新鮮雞件先係最正!一放落去淥30秒左右就熟透白滑,入口肉質鮮嫩軟滑,加上嘉美雞通常脂肪較少非常健康,一試難忘! 另加既蛋餃同墨魚丸味道都唔錯,墨魚丸雖然細細粒但食得出係誠意手打,唔係一般超市雪藏貨,非常彈牙!炸豆腐就一般般,並非特別出色 食到8成飽既時候侍應姐姐話餐廳最近準備推出新甜品-黑糖花生麻糬($48)我地就要左一份,沾滿黑糖粉既外皮麻糬煙煙韌韌,入面就充滿花生醬餡,媽媽同細妹都大讚好食唔甜   飲品方面我地要左冷泡桂花烏龍茶同酸梅湯,打邊爐解膩一流

嘉美農場雞肉

飲品方面我地要左冷泡桂花烏龍茶同酸梅湯,打邊爐解膩一流
2020-11-29
嘉美農場雞肉
2020-11-25 311 瀏覽
天氣凍,係時候要打邊爐🥰🔖老饕酸菜白肉鍋💰158呢個火鍋底好多料🤤大量嘅白肉、酸菜、蕃茄、粟米、鮮冬菇🥰而且仲有好多寬粉🤩食哂已經半飽咗🤣白肉同寬粉都好出色😋白肉食落去有陣陣嘅酒香味~一啲都唔會覺得肥膩🐽而寬粉就夠滑,同時又煙韌😚正!💫推薦指數: 9/10🔖台灣蒜香腸💰48有時食台灣腸會好擔心好油膩,但係呢個就完全無問題🤓蒜味適中,有咬口😇💫推薦指數: 8/10🔖美國梅花豬肉💰118豬肉夠薄切,而且肥瘦適中,食落去仲唔會覺得嚡口添🤓同埋豬肉應該都幾新鮮,因為唔會帶有雪味😛💫推薦指數: 8.5/10🔖老鍋丸餃丼字盤💰98今次揀咗蛋餃同墨魚丸😋蛋皮包住豬肉,出面比較少見,而且仲充滿台灣特色添🤩墨魚丸口感彈牙,好味😚💫推薦指數: 8/10🔖冬瓜茶💰22有時喺出面飲到嘅冬瓜茶會覺得好甜,而呢款嘅甜度就啱啱好😌💫推薦指數: 8/10🔖冷泡白桃烏龍茶💰26打邊爐始終都會覺得會油膩少少,所以飲烏龍茶就好適合啦🥰帶有淡淡嘅白桃味,好清新💕💫推薦指數: 8.5/10
天氣凍,係時候要打邊爐🥰

🔖老饕酸菜白肉鍋

🔖老鍋丸餃丼字盤
💰98

🔖冬瓜茶
💰22
有時喺出面飲到嘅冬瓜茶會覺得好甜,而呢款嘅甜度就啱啱好😌

🔖冷泡白桃烏龍茶

• 老鍋丸餃井字盤
  • 寬粉條
  • 台灣蒜香腸
2020-12-17 26 瀏覽
想打邊爐又唔想要排隊就尋覓咗哩間台式火鍋試吓見有白菜酸菜鍋 入面到有好多料粟米、白菜、五花腩、蕃茄、冬菇而五花腩同埋白菜都係醃製而成因此重酒味及酸味 湯底開胃同埋鍋入面都有薯粉 好滑易入口醬料方面 每位客人有一個碟仔去裝調味料一般要有嘅醬料都有提供另外叫咗一啲火鍋料魚皮餃、肉丸、美國梅花豬肉、響鈴等等響鈴即叫即炸 所以好香口如餐牌所示 只需3秒即可飲品叫咗抗菊露、冬瓜茶 正正常常整體黎講餐廳坐得好舒服 可能因為限聚令關係令到空間感好大

想打邊爐又唔想要排隊
就尋覓咗哩間台式火鍋試吓
見有白菜酸菜鍋 入面到有好多料
粟米、白菜、五花腩、蕃茄、冬菇

而五花腩同埋白菜都係醃製而成
因此重酒味及酸味 湯底開胃
同埋鍋入面都有薯粉 好滑易入口

醬料方面
每位客人有一個碟仔去裝調味料
一般要有嘅醬料都有提供

另外叫咗一啲火鍋
魚皮餃、肉丸、美國梅花豬肉、響鈴等等
響鈴即叫即炸 所以好香口
如餐牌所示 只需3秒即可

飲品叫咗抗菊露、冬瓜茶 正正常常

整體黎講餐廳坐得好舒服
可能因為限聚令關係令到空間感好大
2020-12-14 35 瀏覽
天氣又轉涼最啱就係打邊爐!不過疫情下6點🈲堂食,自己又懶得買同洗,好彩見到老鍋出咗聖誕外賣套餐,分別有2/3/4人份量,可以用google form/whatsapp落單就得,仲可以揀外送/自取,簡單方便,絕對係懶人福音呀!聖誕2人外賣自取套裝 ($736)有齊湯底、湯料、配料同小食,好豐富!雖然話係2人餐,但份量都好多,足夠3個人食!將湯底加入湯料再加熱,就可以輕輕鬆鬆喺屋企食到台式火鍋真係好正!老饕酸菜白肉鍋酸菜白肉鍋味道溫潤,夠味但唔會太酸,唔洗點任何醬汁都已經夠晒味!鹽酥一口豆腐外脆內嫩,豆腐好嫩滑,好香口。黃金半生瓜入口蛋黃香味濃郁,苦瓜嘅甘苦慢慢滲透出嚟,兩者味道好夾,味道有層次又惹味。鮮豬爽肉爽脆彈牙,入口有肉汁。嘉美農場雞唔肥膩,肉質細滑鮮嫩,有彈性。套餐做到月尾,嚟緊冬至、聖誕同除夕大家都可以嗌番屋企慢慢歎!

聖誕2人外賣自取套裝 ($736)

鹽酥一口豆腐
外脆內嫩,豆腐好嫩滑,好香口。

黃金半生瓜

鮮豬爽肉爽脆彈牙,入口有肉汁。

嘉美農場雞唔肥膩,肉質細滑鮮嫩,有彈性。
2020-12-11 28 瀏覽
無得去旅行,台灣控只好去食台式火鍋止癮台式火鍋有好多種,吾一定麻辣,今次我揀左酸菜白肉鍋。鍋底少少酸,帶點甜,適合大眾口味,而且鍋底本身勁多料,除左酸白菜同蔬菜配料,亮點係啲豬肉係台灣山豬肉咁,好爽口彈牙,煮得耐就有膠質韌性,口感有變化,但吾係un,好食😋適合吾同人口味我地叫左蛋餃、梅花豬肉片、墨丸,千張豆頁紙。個豆頁紙吾係普通腐皮,薄而滑,又有豆香,吾係度度食到蛋角豬肉餡,出面少見,特別仲有特別推介,就係個薯粉,索晒湯汁,另一個亮點其實仲好想試其他食物,但得兩個人,飽到呢,唯有下次再試
無得去旅行,台灣控只好去食台式火鍋止癮

台式火鍋有好多種,吾一定麻辣,今次我揀左酸菜白肉鍋。
肉菜白肉鍋

鍋底少少酸,帶點甜,適合大眾口味,而且

蛋角豬肉餡,出面少見,特別
仲有特別推介,就係個薯粉,索晒湯汁,另一個亮點

其實仲好想試其他食物,但得兩個人,飽到呢,唯有下次再試
2020-12-05
2020-12-11 25 瀏覽
近日天寒地凍, 忍唔住中午時分叫咗朋友同我一齊去打邊爐今次就試吓台式火鍋 呢間台式火鍋係用Apps自助點餐,方便又乾淨另外有醬料區 有唔同配料選擇~包括沙茶醬丶辣椒丶芫荽丶炸蒜丶豉油等等我哋叫咗個酸菜白肉鍋 ,好快就到左~呢個鍋真係配料充足~! 有好多酸菜同肉另外亦有蘑菇 蕃茄 粟米 仲有好多寬粉 材料超級多,食完都飽咗一半鍋底酸酸的增添食慾兩個人簡單咁叫咗少少野蛋餃墨魚丸拼盤每樣有四件,墨魚丸新鮮好吃,蛋餃餡料十足美國梅花豬肉大概10件,賣相精美,彈牙好吃又不會過肥鹽酥一口豆腐作為小食好正,有成差唔多20粒,外脆內軟,新鮮炸起另外再叫咗烏梅汁同冷泡白桃烏龍茶,夠凍好正,一路吃火鍋一路飲,非常清爽!
近日天寒地凍,
忍唔住中午時分叫咗朋友同我一齊去打邊爐

我哋叫咗個酸菜白肉鍋 ,好快就到左~

呢個鍋真係配料充足~! 有好多酸菜同肉

鍋底酸酸的增添食慾

兩個人簡單咁叫咗少少野

蛋餃墨魚丸拼盤
每樣有四件,墨魚丸新鮮好吃,蛋餃餡料十足

美國梅花豬肉

大概10件,賣相精美,彈牙好吃又不會過肥

作為小食好正,有成差唔多20粒,外脆內軟,新鮮炸起

台式火鍋唔一定下下麻辣嘅😂 XXG好耐之前喺呢度食過酸菜白肉鍋 突然好掛住台式火鍋 但又唔想食麻辣咁heavy 所以諗起佢🤪▪️7.5/10▫️<<老饕酸菜白肉鍋>> $158 酸控必叫‼️大白菜醃得好入味 好酸 越食越開胃😵 豬腩肉偏肥 寬粉條口感滑溜 配菜都比較健康 味道酸中帶甜~▪️7/10▫️<< 鹽酥一口豆腐 >> $48 炸得夠乾身 外皮酥脆 入面滑溜 一啖一粒 粒粒完整~ 好對版既香口小食✌🏻▪️7/10▫️<< 千張豆葉紙>> $48 其實係機切既豆腐皮 外表光滑 灼一秒就可以食 有淡淡豆味 口感似厚身嘅腐皮 索湯力強👍🏻▪️7/10▫️<< 老鍋丸餃井字盤 >> $98 墨魚丸好彈牙!而且幾新鮮 食得出係手打🤩 蛋餃皮薄包住豬肉餡 好夠味 但細舊左啲😶🌿環境古式古香 場地闊落 座位私隱度高 吊燈模仿台式天燈 幾有心思☺️🐽總括嚟講 呢度既酸菜白肉鍋好醒胃 推薦中意食酸/健康嘅朋友試試😋 另外加配嘅餸都幾新鮮 小食有台式嘅味道 冬瓜茶好飲!價錢唔算平 但質素味道都

🐽總括嚟講 呢度既酸菜白肉鍋好醒胃 推薦中意食酸/健康嘅朋友試試😋 另外加配嘅餸都幾新鮮 小食有台式嘅味道 冬瓜茶好飲!價錢唔算平 但質素味道都唔差😳
之前黎係食美人鍋,今次點左個老鍋秘製麻辣鍋嘉美農場雞肉肉質鮮嫩清甜而且份量都幾多😋我發現台灣嘅餐廳火鍋湯底呢通常都百零蚊但係個湯底入面係好多配料嘅,有台式既蜂巢豆腐,配埋個麻辣湯底,豆腐超級入味,個人比較鍾意食辣所以感覺呢個鍋底好正😋老鍋丸餃井字盤其實基本上每次打邊爐我都會點蛋餃👍🏻配埋麻辣蛋餃顯得更加好食,再加埋有墨魚丸鹹蛋黃炸魚皮一想碟已經聞到好香,相機未食先我就已經食咗舊😂 因為係啱啱炸起,熱辣辣入口,浸浸個湯底都好好食,呢個私心推薦大家👍🏻雪花一口牛粒不過不失,雪花比例尚算均勻,下次打邊爐都係叫返切片嘅牛會比較好牛舌心~食完想encore系列😋冬瓜茶&杞子杭菊露
之前黎係食美人鍋,今次點左個老鍋秘製麻辣鍋
嘉美農場雞肉肉質鮮嫩清甜而且份量都幾多😋

牛舌心
  • 嘉美農場雞肉
  • 鴨血
  • 咸蛋黃炸魚皮
下晝3:00喺銅鑼灣行街行到好攰見天氣凍凍地就去咗打邊爐,幾款湯底入面簡左老鍋秘製麻辣鍋而今次呢個鍋入面呢有好多配菜老鍋丸餃井字盤,呢款除咗有蛋餃之外仲有埋墨魚丸,佢嘅墨魚丸偏爽口彈牙👍🏻最值得讚嘅係嘉美農場雞肉,冇諗過佢嘅雞肉份量咁多,呢一款嘅雞肉係來自本地農場,雞肉嘅肉質口感都特別鮮嫩😋響鈴卷 一碟有四舊好似係即刻炸起幾香脆😍冬瓜茶好清甜杞子杭菊露,菊花嘅味道清香濃郁,淡淡地中和返湯底嘅辣味
下晝3:00喺銅鑼灣行街行到好攰

見天氣凍凍地就去咗打邊爐,幾款湯底入面簡左老鍋秘製麻辣鍋

而今次呢個鍋入面呢有好多配菜

響鈴卷 一碟有四舊好似係即刻炸起幾香脆😍

冬瓜茶好清甜

杞子杭菊露,菊花嘅味道清香濃郁,淡淡地中和返湯底嘅辣味
  • 嘉美農場雞肉
  • 杞子杭菊露
  • 鴨血
  • 三秒響鈴卷
2020-12-06 17 瀏覽
老鍋嘅老饕酸菜白肉鍋已經食過一次,一食難忘所以今日再走去食多次😜佢地嘅秘制酸菜大白菜真係好好好食😋湯底調教得好好味,加埋極品花腩同d配菜,最最最正係寬粉條吸晒d湯汁食唔停口好醒胃,其實個鍋材料已經好豐富。我地仲點左小小野加埋落去打,千張豆葉紙,一片片薄薄的一放落湯已經吸晒正正正👍🏻老鍋丸餃井字盤A(梅菜豬肉丸+魚皮餃)兩樣都好得,彈牙.... 王子麵就唔使介紹啦,台灣都已經咁出名,有酸菜湯底邊有得輸。小食點左個鹽酥一口豆腐,細細粒一啖一口皮脆內嫩。點左兩支冷泡白桃烏龍茶,茶味好清香,打邊爐啱晒。

小食點左個鹽酥一口豆腐,細細粒一啖一口皮脆內嫩。

點左兩支冷泡白桃烏龍茶,茶味好清香,打邊爐啱晒。
千張豆葉紙
老鍋丸餃井字盤