2015-08-20 5137 瀏覽
(呢間放題我好滿意 )一向為食既我,梗係鍾意周圍食,睇下有咩好食,扺食架啦。呢間係銅鑼灣叫滿屋既放題我會俾一個字,好。咁我地一家就book左食六點既,但係因為我地一向都唔鍾意遲到既,所以五點十就上左去滿屋,早到好過遲到牙麻。一到滿屋個層出lift,已經有個接待係門口問我地幾多號訂座number,然後就俾張卡我。我跟住就問係咪準時六點先入得,其實心入面都預左係架啦。點知個接待竟然話可以人去坐得啦,坐住飲住野先啦。個刻個心真係一暖,呢d小事其實就係令到我地客人覺得窩心既因素,俾着出面有d餐廳,你訂幾點就一定要幾點先入得,邊會好似呢間放題咁好。我唔係淨係因為咁而讚呢間放題好,野食當然係一個好重要既因素啦。刺身新鮮不在話下,又多款式揀,淨係刺身都有十幾款。而我自己最鍾意既就係佢地個個焗廣島蠔。出面好多既放題都有焗蠔食,不過通常黎到個陣,真係要用放大鏡先揾到隻蠔肉,其他咪用d沙律醬同d配菜扮到好似好大隻。但係呢度隻焗蠔d蠔肉真係好大隻,可能有人話咁啱個幾隻係大隻啫,不過我個晚我地一家四口食左差唔多廿幾隻,隻隻d蠔肉都好大,咁冇咁橋啦掛。所以我最推介既係刺身同焗蠔。員工既服務都係一個好扺讚既地方
(呢間放題我好滿意
員工既服務都係一個好扺讚既地方。每次舉手俾單d員工都好快咁過黎收,見我地隻碟多食完個d殼同垃圾就好主動同快咁幫我地換碟,又成日加茶,仲有d禮貌好到呢,成日都會唔該前唔該後,very good!
所以話呢間放題真係好,扺我俾個like佢。XD
2015-08-17
  • 刺身