2024-02-10 179 瀏覽
朋友響台灣返嚟,想搵個地方飲吓咖啡,即刻諗起Alex度,不過Alex 度真係一定要book定先,因為長期full house🤪去Alex度,飲手沖係必然之選,佢嘅手沖一直非常喜歡,除咗飲手沖外,今次仲試左杯cappuccino 非常好飲,個奶泡打得非常出色,堅挺得來又十分輕盈,飲落非常順滑,而啡底佢就選左一種帶strawberry 嘅豆,聞到陣陣嘅strawberry 香,一飲落口就好似飲緊strawberry 奶昔,之後就飲到咖啡嘅甘甜,十分十分好飲,非常滿足👍👍👍兩杯手沖都非常出色,Geisha 無得輸,Alex 沖得到佢嘅獨特果香同花香出嚟!Costa Rica 好多時俾我感覺有酒香,可能因為佢有葡萄香。令我非常驚喜嘅一杯Cappuccino, 個foam 厚到呢🤤去Alex 度,我都會必叫佢哋嘅home made cake, 每次都有驚喜!🤩🤩