不得了,第一樣嘢係講咗個鵝肝多士先。呢樣真係不得了,一定要推介俾大家必點菜式。一上菜嘅時候已經feel到佢熱辣辣,見到鵝肝就已經好Juicy,一啖咬落去,外脆內流心feel,真係入口即溶好正。其次,都叫咗好多唔同類型嘅串燒,店長特別推介自家製免治雞肉棒+溫泉蛋,呢一種食法都係第一次試,個雞肉棒都好足料,免治形式上口感軟化好多,再加埋個溫泉蛋醬汁,真係一種食法,推介俾大家。另外呢都叫咗荔枝豬肉卷,其實又咸又冇諗過會咁夾,加上燒熱咗嘅荔枝,多咗好多水份令到喺外皮燒嘅豬肉冇咁乾身。牛舌就更加唔使講,基本上都係必點,口感十足勁厚身。鹽燒雞翼,基本都係必叫啦,開咗骨,食落方便好多,都好有水準外皮好脆口內裡肉質鮮嫩。另外仲有雞皮同埋豬大腸,雞皮真係超級鬆脆,但係亦都保留住雞皮嗰種煙靭嘅口感,豬大腸就簡直係新一種食法,腌料醃得好好。額外叫咗個雜錦天婦羅,有齊南瓜、大蝦、秋葵、番薯、冬菇、茄子,每一樣都好好食,特別要讚嘅係茄子係切到唔斷嘅一絲絲,呢個做法真係好用心。仲有我最喜歡嘅燒飯團🍙,最喜歡食飯焦,飯焦嘅焦香又朔咗少少三文魚嘅香味,加埋醬油已經燒咗落飯香入面,雖然好飽,但係真係好味道。

牛舌就更加唔使講,基本上都係必點,口感十足勁厚身。

• 牛舌厚切
  • 荔枝豬肉卷