2019-04-13 720 瀏覽
今天約左朋友一齊去維園游水,運動完出來時非常肚餓,就去銅鑼灣找下有什麼好嘢吃。朋友說不如去京都廣場10樓食,個到有間瀛豐放題都幾好食而且仲唔貴,而且在星期五、六、日及公眾假期前夕,在19:30前離座只收$199。+$118仲有升級任食優惠。因太肚餓我們好快就叫食物,全部都係用QR CODE 你電話落order,很方便快捷,又齊單!原來只要在Facebook like 佢就免費有個湯送,今晚我飲的是南北杏菜乾豬肺湯,內有豬肉、雞肉、圓玉,豬肺、白菜、南北杏,食材豐富十分好飲。我個刺身來了:有希靈魚、珍寶赤蝦、北海道角螺、油甘魚、三文魚、象拔蚌、馬刀貝、白玉䐁共8款。珍寶赤蝦果然好大隻,有手掌咁長而且很鮮甜,象拔蚌爽脆又新鮮,角螺鮮甜爽脆又無沙,刺身款款都新鮮好味。火炙壽司:鵝肝帶子火炙壽司,鵝肝金香帶子鮮甜,如果食多幾件都回本,和牛火炙壽司,三文魚火炙壽司,火炙左口魚邊,左右魚因用火燒一燒,食落口即容而有一陣燒烤味,真是要叫多件。一口鰻魚本來應該唔錯,但是我覺得鰻魚太細件真是一口鰻魚,如果大件些就食得比較痛快。泰式料理:脆皮鹹豬手,皮脆肉香,食時要小心盪,鮮淮山炒雜菌,淮山爽爽地,雜菌很香,炒到很有鑊氣而且碟碟食物都很熱。天婦羅:大蝦天婦羅,温室南瓜天婦羅,日本蕃薯仔天婦羅,茄子🍆天婦羅,件件都有少許脆漿,小脆漿就可以吃到食物,如果脆漿太多就只吃到粉而不吃到食物。炸物:七味雞軟骨,雞軟骨不太硬小小爽脆,飲酒人仕最喜歡,八味黃金豆腐,豆腐內很滑外面脆口,真是好味。芝麻炸雞翼,芝麻香口雞翼滑滑。燒物:泰式燒元貝,在元貝上面鋪左很多蒜頭,燒烤到一陣陣蒜頭香味,同元貝一同吃很香和鮮甜,燒菠蘿,菠蘿很多汁厚厚2大件而且仲好甜。飲品:熱煎茶,楊協成清涼爽,甘蔗水。隔一段時間仲會更新湯,正!😋😋

+++++++++++++++