餐廳: AMMO
資訊:

❀ AMMO #金鐘 ❀❗️金鐘世外桃源 高貴典雅餐廳下嘆下午茶❗️——————————————————再次到訪呢間隱世意日高尚風餐廳😍位於亞洲協會香港中心,餐廳裝修高貴典雅,仲要有三面落地玻璃,好似比叢林包圍着,成個世外桃源咁。最近與護膚品品牌Dermalogica 合作「注水亮肌主題下午茶 $438/2位」,即日起至6月30日供應!喺呢個環境下嘆high tea真係幾chill,仲有護膚品送添😆!.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 注水亮肌主題下午茶 $438/2位每日下午3時至6時供應,提供4款鹹點、4款甜點同鬆餅。另可+$68加配冧酒雞尾酒或無洒精雞尾酒🥂。.♥ 復古蕃茄海鮮沙律♥ 意式芝士西瓜♥ 野菌酥盒♥ 周打蜆湯配咸西班牙油條.♥ 芒果奇亞籽布丁♥ 哈密瓜吉士撻♥ 雜莓啫喱♥ 雲呢拿馬卡龍.♥ 英式鬆餅配凝脂忌廉及士多啤梨玫瑰果醬.整體鹹甜點都比較健康,食完都唔會覺得膩。雖然款式唔算好特別,但有得喺呢個環境同朋友嘆吓都唔錯☺️當中嘅芒果奇亞籽布丁令我印象幾難忘,椰香味好重!另外,食下午茶我最重視嘅就係個鬆餅,雖然只係得原味,但口感唔錯。.♥ 每位附送一杯咖啡/茶可以喺眾多茶葉當中選取一款。另加$
❀ AMMO #金鐘 ❀
❗️金鐘世外桃源 高貴典雅餐廳下嘆下午茶❗️
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 注水亮肌主題下午茶 $438/2位
或無洒精雞尾酒🥂。

♥ 復古蕃茄海鮮沙律

♥ 雜莓啫喱
♥ 雲呢拿馬卡龍

♥ 英式鬆餅配凝脂忌廉及士多啤梨玫瑰果醬

♥ 每位附送一杯咖啡/茶
可以喺眾多茶葉當中選取一款。
另加$68可品嚐 「Summer Breeze」 雞尾酒或「Berry Punch」 無酒精雞尾酒🍹。
Cocktail係幾靚但就一般,覺得唔需要特別加錢。

☞ 另外每人仲可以得到Dermalogica 注水亮肌體驗套裝🥰
——————————————————
✨整體味道: 3.7/5
✨環境裝修: 4.4/5
✨服務態度: 3.8/5
✨性價比: 4/5
✨再訪興趣: 3.7/5
💞整體來講
喺呢個環境度食下午茶真係唔錯,喂可以放鬆心情同朋友唱所欲談😆雖然下午茶嘅食物唔算多或者特別,但價錢合理,仲送埋護膚品!佢哋定期會同唔同嘅品牌合作,去之前可以再留意吓!