2024-01-03 931 瀏覽
今日就走咗落深水埗嗰間風評甚佳嘅食店,酸菜魚一上場,我心裏嗌咗句:哇噻,呢個湯頭酸溜溜嘅,完美捕捉到酸菜嘅精髓!魚塊食落真係滑過BB嘅屁股,一啖嚟,魚肉嘅鮮味直沖腦門,真係得令至極!🐟😋👍小炒皇叫得我心花怒放,炒得金黃黃銀魚仔啱晒口味,九層塔仲係噴香,蝦米添咗層鮮味。簡單嘅食材,廚師卻炒得叮噹,鑊氣十足,啖啖肉,味到幾成瘾!間食店嘅脆皮咖喱牛腩都係硬菜一枚,牛腩皮脆唔膩,裏面肉軟糯,包裏面滲出咗咖喱嘅香濃,簡直係強強組合!抵死!🍛🤤言歸正轉,人均消費都算著數,但係呢個水準,啲料理有得同高級餐廳正面交鋒。朋友,約飯就約大家嚟試吓呢啲咁有料嘅風味佳餚啦!保證滿意,仲唔快D嚟親身感受下?🔥🥢🥳