2019-11-22 1735 瀏覽
pici的意粉相信大家都吾陌生! 自己就覺得lunchset會比較抵食 因為包starter同dessert🤤 吾記得影頭盤🙊 但當日叫左vitello tonnato系蛋黃醬呑拿魚薄切咁 但就會比較膩🧐 朋友叫左spinach salad就系用醋同橄欖油的菠菜葉的沙律有啲車釐茄咁!佢個兜的份量真系好多 完全系比正價的size 食完已經飽左一半😂 到主菜我地就試左3款 分別系pappardelle 簡單來講就系碎羊肉闊麵🤭 但佢好騷🤧 連我中意食羊的都覺得有小over... 不過好中意佢個手工闊條麵 可以索多啲汁!如果系羊fans可以一試😆 另外仲有個義大利雲吞但我就覺得比較普通 同乾😶亦吾會好覺系手工意粉咁特別🤔 反而最驚喜的系tagliatelle系蕃茄汁青口意粉👍🏻 青口超新鮮 系香港好小食到有海水味的mussels而吾系急凍個啲質素❤ 蕃茄汁就偏酸會開胃小小😬 呢隻麵又有啲吾同 系幼身小小同有啲扭紋咁 一樣咁好咬 好煙韌😛 ⭐重點來啦⭐ 系tiramisu!!!! 甜品可以揀奶凍或tiramisu🤤 tiramisu算系我食過的數一數二好食!啲cream好滑好滑 好creamy

⭐重點來啦⭐ 系tiramisu!!!! 甜品可以揀奶凍或tiramisu🤤 tiramisu算系我食過的數一數二好食!啲cream好滑好滑 好creamy配埋d浸左酒的蛋糕😍 不得了!兩者配埋食好夾 一啲都唔膩🥳 酒的味又吾會太苦而系香醇! 加上面頭的可可粉真系停吾到口😚 為左佢我會再來食!整體lunch set性價比真系好高!