2017-05-04 2052 瀏覽
我唔係街坊,但係呢間coffee shop我已經幫襯過一次,上次有唔好嘅印象,因為人又多,食物質素可能在因為呢個原因相對差咗……今次去係路過嘅 (又或者再畀多次機會佢啦!)。時間係佛誕假期下午兩點多鐘 ,一走進去,唔知係咪因為假期嘅關係,人比較小,店員親切地安排我哋上到2樓坐低。地方闊落人少咗,感覺自然係舒服馬想點個是日午餐:包括有沙茶醬焗龍脷意粉、一個海鮮忌廉湯,同埋我最喜愛的Mocha。上次印象係食物麻麻,飲品ok但人太多坐得唔舒服……今次嘅感覺有改善,冇人騷擾同食物、飲品質素保持水準。Mocha上面寫住I love holiday,配合今日嘅假期 ( 不過如果上面要加cream要加兩蚊……)。上次冇試過嘅湯今次試過後,感覺超讚!呢個忌廉湯配上蒜蓉包嘅海鮮湯,有濃沃嘅海鮮味,上面加咗香草配合埋蜆肉、蟹柳, 將整個海鮮味帶出;蒜蓉包烘得啱啱好,香口之餘仲有一種牛油香味,配合呢個湯好好味。龍脷意粉配沙茶醬絕對冇問題,唯一可惜嘅係意粉本身,應該係預先整定嘅,要改善!整體嚟講 ,呢個地方啱曬飲個下午茶、傾計聚腳,我相信我會畀多次機會,睇睇佢以後有冇改善

地方闊落人少咗,感覺自然係舒服
)。

2017-05-03