2016-10-10 2111 瀏覽
每星期之Happi Friday 為了鼓勵自己努力捱咗一星期 又準備迎接週末日 holiday mood 高漲 要食豐富早餐再開工 。舊同事報料食過呢間早餐 多款之餘 價錢親民 食物味道幾好 估語有云 “心動不如行動” 在陽光普照週五這個早上 最岩去go fresh ~get fresh 小店沒有堂皇裝潢 白色餐桌及餐椅 人多的情況下需要“搭枱” 坐位有些擠迫 但這更有小店必備的“人情味” 我隨意找個位置坐下 看著餐牌 “選擇 恐懼症”又嚟 想食個早餐 乜真喺咁款式 嘩 唔知㨂邊款。這些時候 最穩陣就喺望吓隔離左右食咩 跟住點 唔會有閃失我要了一份B6 蕃茄濃湯螺絲粉 跟多士 & 磨菇炒蛋連飲品(熱飲)成為$26 。因為價錢唔貴 預咗份量都唔會好多 應該夠食卦。誰不知 當姐姐擺底碗螺絲粉 我呆咗 螺絲粉 唔喺齋粉 有湯料(紅蘿蔔 蕃茄 薯仔 全部已切粒) 湯底 似飲蕃茄汁 濃縮果隻 真喺飲湯都飽~ 當然湯料 唔可以浪費 清晒 ~未完架 仲有份 多士+磨菇炒蛋 ,炒蛋唔喺滑蛋 唔會入口即溶 but 有蛋香 加多士 是基本組合。食呢個早餐 可以頂埋個午餐 (對女士而言) , 相信有一段時
我要了一份B6 蕃茄濃湯螺絲粉 跟多士 & 磨菇炒蛋連飲品(熱飲)成為$26 。因為價錢唔貴 預咗份量都唔會好多 應該夠食卦。誰不知 當姐姐擺底碗螺絲粉 我呆咗 螺絲粉 唔喺齋粉 有湯料(紅蘿蔔 蕃茄 薯仔 全部已切粒) 湯底 似飲蕃茄汁 濃縮果隻 真喺飲湯都飽~ 當然湯料 唔可以浪費 清晒 ~未完架 仲有份 多士+磨菇炒蛋 ,炒蛋唔喺滑蛋 唔會入口即溶 but 有蛋香 加多士 是基本組合。食呢個早餐 可以頂埋個午餐 (對女士而言) , 相信有一段時間 呢度會成為我週五早餐搵食之地 努力試盡咁多款