2019-08-18 766 瀏覽
荔枝角地方雖然比較多工廠🤔但都有好多隱世嘅美食餐廳😎 今次就去左Go Fresh試試下午茶😎2點半就開始😋 見到隔離枱薯條賣相好吸引🤤🤤 所以我就叫做個 滋味豬扒脆豬拼薯條🤗😍 唔知係咪店舖多人幫襯🤔 叫完野食等左半粒中先上到我個餐🙄🙄 個滋味豬扒脆豬細細地但好juicy, 份量岩曬下午茶食😛 唔會食得好濟👍 同埋豬扒厚度適中😉 咬落去唔會好un😁 薯條夠曬熱👍 同埋係粗薯條🍟😍 好正😁 食到我想再食🤤 如果多番少少就好🤣依個下午茶抵食又好味😋 唯一需要改善就係等候時間有啲耐😥。
荔枝角地方雖然比較多工廠🤔
但都有好多隱世嘅美食餐廳😎
今次就去左Go Fresh試試下午茶😎
2點半就開始😋

唔知係咪店舖多人幫襯🤔 叫完野食等左半粒中先上到我個餐🙄🙄

依個下午茶抵食又好味😋 唯一需要改善就係等候時間有啲耐😥。
滋味豬扒脆豬拼薯條
滋味豬扒脆豬拼薯條
2019-02-26 1642 瀏覽
已經第N次光顧這間餐廳了。雖然坐落於工廠區,但不論味道、質素或賣相,都絕不會輸給其他餐廳。價錢也相當大眾化,所以我非常喜歡於這裏吃午餐。 非常超值。逢星期一至六分別有5款不同的午餐供應,我最愛吃的就是 紐西蘭西冷牛扒配黑椒汁,另可配薯角、意粉、螺絲粉或飯。薯角並非薯條,非常可口,外脆內軟,比其他著名的快餐店更好吃。相信牛扒都是即叫即煎,每次都是熱辣辣的,香濃鬆軟,不煙韌的。醬汁亦超級充分裕。芝士卡邦尼鹽燒三文魚意粉同亦不遜色,三文魚煮得恰到好處,不過如果三文魚可以大塊一點就更好。意粉醬汁有點少,建議下單時註明多汁。如果喜歡輕食,餐廳同樣提供沙律、焗薯、意大利軟包等等, 選擇多不勝數。餐廳不需要加一,午餐奉送熱飲或餐湯,或另外加$10轉水果盤或鮮果乳酪等等。保證嘗試後會想再次光顧。

2019-02-25
  • 紐西蘭西冷牛扒配黑椒汁配薯角
2018-04-30 2544 瀏覽
又到星期五喇!happy friday就黎個happy lunch la!!去親go fresh都會想食佢既薯角但今日喉嚨有d唔舒服就無食薯角喇!佢既lunch set係以星期黎定今日星期五,我都慣左食1號,西冷牛扒,今日食螺絲粉啦!塊西冷其實都不錯,唔會太薄,都幾大塊重有個湯跟,佢另外重有南瓜湯下次都係想食番薯角
去親go fresh都會想食佢既薯角
但今日喉嚨有d唔舒服
就無食薯角喇!佢既lunch set係以星期黎定

今日星期五,我都慣左食1號,西冷牛扒,今日食螺絲粉啦!

塊西冷其實都不錯,唔會太薄,都幾大塊

重有個湯跟,佢另外重有南瓜湯

下次都係想食番薯角
2018-04-05 1272 瀏覽
公司o係呢間餐廳隔離,唔係唔試下嘛?午餐佢都有唔少輕盈之選,我呢日就叫左個半份香草番茄包+精選凱撒沙律~個包有稍稍脆邊,麵包身鬆軟,中間雖然得D番茄,不過都幾多汁,所以唔會覺得寡不過沙律D汁略嫌多左D,令D菜無咁爽口整體黎講我覺得呢度作為快食還不錯,選擇多而且有沙律,價錢唔算貴,唔想食咁飽就黎試下啦~~
公司o係呢間餐廳隔離,唔係唔試下嘛?

半份香草番茄包+精選凱撒沙律

不過沙律D汁略嫌多左D,令D菜無咁爽口

2018-01-24 1296 瀏覽
隨意路過,入嚟食早餐,叫咗個蘑菇鷄肉意大利軟包。包烘到熱辣辣,仲有番茄生菜做配料,唔怕乾爭爭,好味!最令我驚喜嘅係杯奶茶。滑溜順喉不澀口,濃淡得宜,好回味!後來睇翻呢度嘅食評,話店員無禮催客走。我個人睇法係,响呢個位置開食店,工商業區,只能做早午市。午飯時間得嗰一個鐘頭,老實講,時間寶貴,如果你稍為坐多幾分鐘,出面等緊枱嘅客好快就會不耐煩走人,老闆就會白白損失一枱客人。希望大家食飯時都互相體諒,今時今日,租金高企,生意難做,自覺地食完就即刻埋單,我相信店員都會有好啲嘅面口。
隨意路過,入嚟食早餐,叫咗個蘑菇鷄肉意大利軟包。
包烘到熱辣辣,仲有番茄生菜做配料,唔怕乾爭爭,好味!
最令我驚喜嘅係杯奶茶。滑溜順喉不澀口,濃淡得宜,好回味!

後來睇翻呢度嘅食評,話店員無禮催客走。
我個人睇法係,响呢個位置開食店,工商業區,只能做早午市。

2018-01-22
$26 (早餐)
  • 熱奶茶
2017-07-18 1678 瀏覽
食飯食出一肚火,平時都有幫襯啲間餐廳,之前幾次經驗都試過未食完趕人走,都明白餐廳繁忙時間想翻枱嘅。但今次佢地嘅態度真係令人忍無可忍!一行5人食Lunch, 入到去就己經要等位,等左10mins 先入去,waitress 都算醒,未有位都已經幫我地落左單。食完飯杯檸茶都未開始飲,一個老老地嘅呀嬸 (估計係老闆),過來幫我地執枱就話,我想幫你地執枱但好亂,點執。我地聽到覺得好怪,張枱只係得個飯同幾張紙巾,但我地都無理佢,繼續飲嘢。再來幾分鐘第一次開口催我地走。呀嬸: 你地飯完快啲走啦。我當時都無為意,又過幾分鐘,佢又走來話:小姐,唔該你地飲完快啲走。有人等緊。 我當時望一望外面,只有一枱客等緊,有幾張2人枱吉左,有2張枱同我地一樣都係飲嘢中,我就同呀嬸講:我地飲完就會走㗎啦。我都有諗做咩佢淨係叫我地走呢,我杯檸茶啱啱先飲,後面都飲晒吹緊水,又唔叫佢地走嘅,可能我地張枱最近個cashier, 所以叫我地啦。我都諗住唔理佢繼續飲,点知佢同其他客收錢時口up up 係度話食完又唔走。仲講左幾。收完錢走過來收枱,仲要將枱上既飯粒撥去我大左肚嘅同事身上。我地叫佢地小心啲,但都係一句唔好意思都無。(估

收完錢走過來收枱,仲要將枱上既飯粒撥去我大左肚嘅同事身上。我地叫佢地小心啲,但都係一句唔好意思都無。(估計呀嬸嗰時己經嬲爆爆,覺得我地仲咩唔走)。我見到咁都要忍唔住同佢講一句,其實張枱係唔係有限時?之後呀嬸爆發:唔係有限時,但我地做生意要翻枱,但你地專登唔走。。我:其實下次你地禮貌啲叫我地就okay,唔好撥啲嘢係我同事身上。呀嬸再爆:我幾時無禮貌,我邊句無禮貌 。我: 你細聲小小,好多人望住你呀,唔好影響你啲客。。同一時候,我班同事去埋單

我無再同佢嘈,我覺得都食晒啦,咪走囉。態度唔好咪無下次囉。点知走到門口,呀嬸再爆發:你地無俾錢呀(大叫)。呢個moment 我都爆啦:我地咪俾左,你唔信就報警啦。之後應該有人同佢講我地真係俾左,佢就無再出聲。。。。

其實趕翻枱好正常,我都好明白,做生意嘅嘢。。但禮貌都好重要,有時唔係因為食物質素而無人來幫襯,態度都好重要,無人想貼錢買難受的。

P.S. 我覺得呀嬸嗰刻應該check 清楚同事我地有無俾錢先話我地。但我信呀嬸真係無睇到我地有無俾錢,因為我同事俾錢時,佢鬧緊我地專登唔走。

2016-10-10 2016 瀏覽
每星期之Happi Friday 為了鼓勵自己努力捱咗一星期 又準備迎接週末日 holiday mood 高漲 要食豐富早餐再開工 。舊同事報料食過呢間早餐 多款之餘 價錢親民 食物味道幾好 估語有云 “心動不如行動” 在陽光普照週五這個早上 最岩去go fresh ~get fresh 小店沒有堂皇裝潢 白色餐桌及餐椅 人多的情況下需要“搭枱” 坐位有些擠迫 但這更有小店必備的“人情味” 我隨意找個位置坐下 看著餐牌 “選擇 恐懼症”又嚟 想食個早餐 乜真喺咁款式 嘩 唔知㨂邊款。這些時候 最穩陣就喺望吓隔離左右食咩 跟住點 唔會有閃失我要了一份B6 蕃茄濃湯螺絲粉 跟多士 & 磨菇炒蛋連飲品(熱飲)成為$26 。因為價錢唔貴 預咗份量都唔會好多 應該夠食卦。誰不知 當姐姐擺底碗螺絲粉 我呆咗 螺絲粉 唔喺齋粉 有湯料(紅蘿蔔 蕃茄 薯仔 全部已切粒) 湯底 似飲蕃茄汁 濃縮果隻 真喺飲湯都飽~ 當然湯料 唔可以浪費 清晒 ~未完架 仲有份 多士+磨菇炒蛋 ,炒蛋唔喺滑蛋 唔會入口即溶 but 有蛋香 加多士 是基本組合。食呢個早餐 可以頂埋個午餐 (對女士而言) , 相信有一段時
我要了一份B6 蕃茄濃湯螺絲粉 跟多士 & 磨菇炒蛋連飲品(熱飲)成為$26 。因為價錢唔貴 預咗份量都唔會好多 應該夠食卦。誰不知 當姐姐擺底碗螺絲粉 我呆咗 螺絲粉 唔喺齋粉 有湯料(紅蘿蔔 蕃茄 薯仔 全部已切粒) 湯底 似飲蕃茄汁 濃縮果隻 真喺飲湯都飽~ 當然湯料 唔可以浪費 清晒 ~未完架 仲有份 多士+磨菇炒蛋 ,炒蛋唔喺滑蛋 唔會入口即溶 but 有蛋香 加多士 是基本組合。食呢個早餐 可以頂埋個午餐 (對女士而言) , 相信有一段時間 呢度會成為我週五早餐搵食之地 努力試盡咁多款

2016-08-20 1245 瀏覽
到長沙灣想找些新鲜感的地方吃早餐,便看到這食店,店名叫Go Fresh,一於入去試試,餐牌有十多款選擇,最後選了一個全餐,有牛角包加烟肉、火腿、姑類等,那包超鬆帶脆,其它一般,另一個選了螺絲粉餐,較清淡,還跟了杯即磨咖啡,算是全個餐最出色,超香濃。
2016-08-20
$31 (早餐)
2015-10-18 1463 瀏覽
工作關係成日來荔枝角附近,順片食個早餐先旦特別新鮮,又滑,好欣賞吖味道都唔錯,另外同事介紹飛碟好好食,下次會試正常分量鮮果沙律有少少酸咪唔係變左個隻,我諗可能檸檬汁味多左d,但整體好ok既。因為有我最鍾意既甘筍,好爽口,不過沙律醬太慷慨,係增肥之選,我下次會叫佢少醬,雖然醬係幾好味。環境光猛門口好吸引同區來說,我特別鍾意而間,環境舒服下次會來試埋同事大大力推介既飛碟
工作關係成日來荔枝角附近,順片食個早餐先

旦特別新鮮,又滑,好欣賞吖

味道都唔錯,另外同事介紹飛碟好好食,下次會試

正常分量鮮果沙律

環境光猛

門口好吸引
同區來說,我特別鍾意而間,環境舒服
下次會來試埋同事大大力推介既飛碟
2015-10-16
$30 (早餐)
  • 炒旦
2015-03-18 1351 瀏覽
一直用左OPENRICE睇食評好耐,不過要登記自己寫就真係好麻煩....不過Go Fresh令我一定要開呢個account, 我有3次外賣早餐既經驗想同大家分享。!!!我公司係Go Fresh 10分鐘路程內一定可以到,包埋過條馬路兼等Lift...!!!我3次都係叫同一個餐-->B7奄列早餐第一次:一個半星期前左右,9:30打去叫早餐外賣,10:30仲未到,中途打左去催,次次都話好快到,結果最後一次打去就話,我都係唔要喇。最後,個外賣係差唔多10:50先到,於是我就無要到,因為已經餓過龍,又要食晏就o個餐。第二次:由於真係唔想食另一間附近店既早餐,決定比多次機會Go Fresh,結果20分鍾左右就到了。個早餐都唔錯,番茄味濃,蘑姑蛋奄列不會乾身,整體都不錯。第三次:今日又想食,9:10打去叫,9:50打去問,說出公司樓層單位,阿姐話等多1分鐘就到,結果又等多10多分鐘仍未到,再打去問,阿姐居然話:「你叫左咩餐,飲咩呀?」我聽出佢根本無落到單,剛才聲稱就到的外賣原來是同大廈不同單位的另一個外賣。阿姐:「你宜家再叫囉,好快姐,我幾分鐘整好比你,好快姐。」我:「我頭先問o個陣你又話
!!!我3次都係叫同一個餐-->B7奄列早餐
第一次:
第二次:
個早餐都唔錯,番茄味濃,蘑姑蛋奄列不會乾身,整體都不錯。
第三次:
今日又想食,9:10打去叫,9:50打去問,說出公司樓層單位,阿姐話等多1分鐘就到,結果又等多10多分鐘仍未到,再打去問,阿姐居然話:「你叫左咩餐,飲咩呀?」我聽出佢根本無落到單,剛才聲稱就到的外賣原來是同大廈不同單位的另一個外賣。阿姐:「你宜家再叫囉,好快姐,我幾分鐘整好比你,好快姐。」我:「我頭先問o個陣你又話到,成一個鐘之後先話完全無落單。」阿姐:「我好忙架,咁你想點丫。。。」[下刪一千字],結果我同第一次一樣,都係食風。
總結呢3次既經驗,早餐質素不錯,(但之前亦堂食過午餐,湯非常鹹,同枱4人都喝不下。),但外賣非常有問題,打電話去又被敷衍了事,為左唔好齋等又挨餓,我都係食番另一間。

題外話/補充資料: 如果大家真係想食,最好自己去拎,如果大家運氣比我好,都可以試下叫外賣既.....
2015-03-18
60 分鐘 (外賣送餐)