2017-11-06 10397 瀏覽
天氣開始涼啦,即刻出動去烚烚下,平時去尖沙咀搵食都會覺得又多人又迫,今次俾我搵到間環境清靜,仲有西餐廳feel既火鍋放題,可以電話預約,咁就唔怕等餐懞啦。餐廳位於內街,地下係接待處,上一層樓梯就到用餐區。裝修好有Cafe味道,空間感十足,就算滿座都唔覺迫,而且有一排窗外望街景,感覺開揚。調味料自助調配,另外飲品選擇都好多,最體貼竟然有酸梅湯,蜂蜜柚子同菊花蜜,菊花蜜清甜潤喉,唔會太甜,絕對真材實料。麻辣雞煲一上枱就聞到香噴噴,配料絕不馬虎,麻辣醬夠晒惹味,雞件嫩滑多汁,讚!呢度對食好有要求,食完雞煲,就換個湯底鍋先開始打邊爐。而且有專人指導每款海鮮既烹煮時間,好細心。嘩,真係未試過打邊爐打到咁高級囉,竟然有原隻龍蝦海鮮拼盤。龍蝦啖啖肉,鮮甜彈牙,龍蝦頭蝦膏都好滋味。鮑魚爽口彈牙。生蠔飽滿唔縮水,夠晒海水味。海蝦大大隻,又彈又甜。好簡單既道理,因為夠新鮮,材料靚,所以樣樣都好有水準。配料選擇多,連海鮮都任叫任食,唔知係咪個海鮮湯底太正,普通淥個烏冬淥粒丸,都好味過人既。

餐廳位於內街,地下係接待處,上一層樓梯就到用餐區。

麻辣雞煲

海鮮鍋湯底

原隻龍蝦海鮮拼盤

嘩,真係未試過打邊爐打到咁高級囉,竟然有原隻龍蝦海鮮拼盤。

好簡單既道理,因為夠新鮮,材料靚,所以樣樣都好有水準。

麻辣雞煲
海鮮鍋湯底