2021-10-04 86 瀏覽
好耐冇食過烤魚,今日突然間好想食,咁啱黃埔附近有一間好似都幾好,就同朋友一齊嚟試吓 。首先店舖喺大馬路,都好易搵,店舖裝修企理整齊,衛生都OK,食都食得放心啲。店員向我哋推介左青江魚,因為係最少骨,於是我哋嗌左二人份$328,揀咗青花椒味,BB辣!烤魚都幾大條,而且肉質幾厚實,好肥美,都算好多肉,而且完全冇骨唔需要就住就住嚟食。個湯底好濃青花椒味,但係就略嫌有少少鹹,最好盡快食,由於我哋嗌左BB辣,所以都唔係好夠辣,如果鍾意食辣嘅朋友要嗌辣啲!另外,值得一讚係烤魚仲有其他嘅配料,包括蓮藕、土豆片、芽菜,朔左啲汁之後真係好正!其他配料就要加錢額外再嗌,難得食一次當然唔好嘥咗個湯底啦!我哋嗌左金菇、四寶丸、萵筍,全部質素都唔錯!最後就試咗佢嘅串燒《麻辣雞腎》,超級辣,我都有啲頂唔順,鍾意食辣嘅一定覺得好過癮,而且雞腎好爽口,都幾好味。 總括嚟講,想食烤魚又想過吓口癮嘅話可以試吓呢間。

總括嚟講,想食烤魚又想過吓口癮嘅話可以試吓呢間。