黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (棉登徑)
2023-03-07 2341 瀏覽
兒時玩伴好姊妹即將升格人妻👰🏻,小妹就梗係帶住佢嚟好好興祝一番啦😆早在十日前已經預訂了哩間位於尖沙咀棉登徑嘅黑門水產,店外裝潢完全仿照日本🇯🇵居酒屋🏮嘅的風格,真係好似置身係日本街頭一樣。我地book 咗早段晚市,未到5:30門外已經有一條長人龍排隊安排入座😆,餐廳入面都極富和風色彩,以木系色彩為主,周圍都掛滿貝殼🐚📷餐牌厚厚一本,刺身、壽司、海鮮濱燒、特飲同酒類飲品都有齊😆我地揀咗一枱嘢食,樣樣都好好味好高質😋😋岩手縣赤崎生蠔🦪手掌咁大隻嘅日本生蠔😮個口細啲都食唔哂🤭生蠔海水味濃加上天然嘅鹹味已經好夠,生蠔鮮甜creamy ,有別西餐嘅酸汁,黑門水產會用產酸酸地嘅柚子啫喱代替,清爽之餘又帶點果香🤗脆燒白穴子串白穴子串超高質,外皮脆身但內裏juicy ,而且燒過後令穴子自身嘅魚油大爆發,記住要趁熱食呀😋北海道海鮮丼🐟🦐哩個海鮮丼超級無敵豐富,一次過可以食到超過10款魚生😍😍款款都超新鮮,小妹最愛嘅係帶子刺身同油甘魚,肉厚鮮嫩,仲有個隱藏驚喜㊙️係丼飯唔係基本醋飯,反而係加產紫菜、芝麻等輕輕調味嘅醋飯😋😋黑門令蟹味噌甲羅燒🦀甲羅燒係黑門其中一款主打菜又點可以唔食呢😚哩度仲有唔少變奏版添,我

餐牌厚厚一本,刺身壽司、海鮮濱燒、特飲同酒類飲品都有齊😆我地揀咗一枱嘢食,樣樣都好好味好高質😋😋

岩手縣赤崎生蠔🦪

脆燒白穴子串

北海道海鮮丼🐟🦐

黑門令蟹味噌甲羅燒🦀
甲羅燒係黑門其中一款主打菜又點可以唔食呢😚哩度仲有唔少變奏版添,我地們日揀咗基本款味噌甲羅燒,蟹膏蟹籽蟹肉加上鵪鶉蛋同蔥粒一齊燒,creamy 帶鹹白嘅蟹膏醬配上海苔梳打餅超級滋味,可惜得兩塊餅就唔多夠喉啦🙊

黑門令龍蝦湯煮海鮮🦞🦐🦑
打完卡再拎去燒,一上枱仲係熱到冒泡泡,橙紅色嘅龍蝦湯好鮮甜,仲有大蝦、螺、生蠔🦪添

黑門帆立貝伴魚籽醬
Mega size 嘅帆立貝表面微微炙燒過,加上新鮮creamy 嘅海膽同矜貴嘅魚子醬,用上紫菜包住一齊食,海鮮味係口腔爆發😎

海苔酒盜燒帆立貝
原粒帆立貝切成細粒加上鮮冬菇片、蟹籽同海苔一齊燒,海鮮天然嘅鹹香唔需要特別調味,反而食原汁原味👍🏻

鐵板燒山賊醬蟹蒜地雞
上枱個陣仲沙沙聲嫁😎燒辣辣嘅鐵板燒,用料豐富有齊山賊同走地雞件,加上秘製醬汁用上黑椒粒同炸蒜粒超惹味偏重口味,送酒一流👍🏻

巨峰梳打
巨峰提子🍇味濃唔會有藥水味,大大杯梳打超爽

梅酒🍸
梅酒入口柔順,水果香氣清新,甜甜地好啱女士們但啱好睇少佢嘅酒精濃度🍸
  • 北海道海鮮丼
  • 黑門令蟹味噌甲羅燒