📍 Boholic 長沙灣有間好出名、好靚打卡嘅Cafe💜呢個係好多人排隊嘅打卡位:早幾日終於到小編可以去朝聖🤣 Cafe 有兩層~中午嘅時候去都見到大部份座位都滿座🤫都見到有人係樓上排隊打卡🙆🏻‍♀️另要讚讚店員嘅服務都唔錯 🤫黎到坐低,睇下嗰餐牌先~最後我哋決定叫:香煎紐西蘭羊架配薄荷乳酪醬 $148一共有三舊羊架~底下仲有一啲薯蓉、薯仔粒同埋青瓜粒 仲有花生🥜羊架唔係全熟所以食落唔會好韌 有咬口 口感都唔錯☺️ 食完都唔會覺得滯 因為點薄荷乳酪醬酸酸地咁 唔會覺得油膩🥰下面嘅薯蓉口感細滑 加上薯仔粒 口感都好豐富另外 set drink +$21 配凍朱古力🍫飲品上到嚟一樣有驚喜🥰 Decorate 得好靚~而且飲落去朱古力味都濃郁😍香煎挪威三文魚柳配椰菜花飯 $118呢個菜式係生酮都🉑!雖然三文魚柳唔係好大舊 但係食落去塊皮好脆口🤩 仲有糖心蛋同豆做裝飾~ 之前小編都試過一間Cafe嘅椰菜花飯 但係呢間嘅口感較果一間近似飯😍 仲有豆粒、菇、三文魚子喺飯入面❤️ 低卡得黎又好味!另外 set drink 我就+$26 揀左 strawberry avocado smoothie 🙆🏻‍
📍 Boholic

長沙灣有間好出名、好靚打卡嘅Cafe💜

呢個係好多人排隊嘅打卡位:

都見到有人係樓上排隊打卡🙆🏻‍♀️

另要讚讚店員嘅服務都唔錯 🤫

黎到坐低,睇下嗰餐牌先~

最後我哋決定叫:

香煎紐西蘭羊架配薄荷乳酪醬 $148
下面嘅薯蓉口感細滑 加上薯仔粒 口感都好豐富
香煎紐西蘭羊架配薄荷乳酪醬

另外 set drink +$21 配凍朱古力🍫
飲品上到嚟一樣有驚喜🥰 Decorate 得好靚~
而且飲落去朱古力味都濃郁😍
凍朱古力

香煎挪威三文魚柳配椰菜花飯 $118
仲有豆粒、菇、三文魚子喺飯入面❤️ 低卡得黎又好味!
香煎挪威三文魚柳配椰菜花飯

另外 set drink 我就+$26 揀左 strawberry avocado smoothie 🙆🏻‍♀️
飲落去甜甜地 草莓味比較重😛 仲有沙沙嘅口味 奶味都香!
strawberry avocado smoothie

法式焦糖卡士達疏乎厘班戟 $128
最後梗係唔少得要叫甜品啦 \(//∇//)\
呢個班戟製作需時 所以如果大家唔想等太耐嘅話 食到差唔多可以叫侍應整住先🥰
因為係焦糖卡士達 所以食落去偏甜 而且又唔少卡士達醬😍
疏乎厘食落去口感鬆軟 仲有蛋香🤫
法式焦糖卡士達疏乎厘班戟

✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎
綜合食評📝
外觀:★ ★ ★ ★ ★