2019-01-06 1428 瀏覽
我食嘢好得意,50元一個午餐又會去食,500元一個午餐一樣會去食,點解?🤔原因好簡單,好多人覺得貴就一定好食,平就一定吳好食,我就吳會甘唸,如果500一餐比D50既嘢你食就更係👎👎,但如果50元又比反D值50既嘢,甘又可以叫好食,我食嘢價錢,質素都好重要,我自己就會衡量反貴既一餐係比D乜嘢質素食物比你,平又比D乜嘢質素你食而去斷定好食同吳好食,因為平同貴一樣有好食同吳好食,好似曾經係某食肆兩個人食左2000元係食垃圾,又試過幾十元又可以好好食,所以我既標準係最緊要好食。講完廢話而家回歸正傳😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂今日食昵個午餐我覺得係值既,因為要睇反你自己食左D乜嘢😊😊@先叫左一壺日本茶——夠熱香濃,好飲👍@刺身午餐定食—-沙律➕刺身➕天婦羅➕味噌🥣➕蒸蛋➕飯➕甜品係雪糕🍦A-沙律菜——正常沙律菜B-刺身——-主要入面有拖羅刺身二片(拖罹係我至愛😍)(大部分日本料理一片拖羅已經收你百幾元,係一片,吳係一客)呢個午餐已經有兩片拖羅,仲有其他十幾片刺身,我已經太長氣,所以自己睇相入面仲有乜刺身😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂C-味噌🥣——味道好飲同夠熱👍D-天婦羅——-面頭炸粉夠薄,食物夠
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
今日食昵個午餐我覺得係值既,因為要睇反你自己食左D乜嘢😊😊
@先叫左一壺日本茶——夠熱香濃,好飲👍
A-沙律菜——正常沙律菜
C-味噌🥣——味道好飲同夠熱👍
D-天婦羅——-面頭炸粉夠薄,食物夠熱👌
E-蒸蛋——-蛋都夠滑,入面有🦐,銀杏同埋有一片白色既,吳記得個名,食落好似係百合😋
F-甜品雪糕🍦——雲尼拿🍦😉
✌️✌️✌️✌️✌️✌️
呢度係無咖啡飲既,但我聽到個待應話係有代叫咖啡,有D甘既服務甘特別🤔👍👍
甘我聽到更係叫反杯啦,仲係我平日係屋企飲開個隻N字頭咖啡
😂😂😂
每一個待應屬於有禮貎,尤其有一個叫呀東,穿灰色制服的男士,覺得佢對客人較為細心👍👍👍👍
😨😨😨😨
@唯一美中不足就係有一個長頭髮摘辮子的女士,穿黑色西裝制服,我估佢應該係級數高D,可能店長或經理,既然高級的,但吳應該比其他侍應差,佢對客人都係有禮貌既,但係個場到嗌過去同人講嘢甘大聲就吳係甘識大體,話曬都係高級食肆,(就係好大聲嗌過去問另一個待應係米落單架,係就快D,同埋有D行為動作語氣另人反感,有D叉耳😰即使吳係對客,但身為呀頭,應該以身作則比D細睇,希望下次去食有所改善😰)@😰
隨左呢個美中不足,其他大致上都ok既🤭🤫