2020-02-26 79 瀏覽
fattybrownbrown 夜晚想食雞煲加打邊爐,朋友就推薦呢間係旺角中心對面,又質素的「二鍋頭」~🍲餐廳十分乾淨,裝潢不錯,沒有一般打邊爐的餐廳或酒樓咁好污糟/或地方凌亂。餐廳是2.5小時任食的,首先可以選吃雞煲/鴨煲(或者食晒兩個,任食可吃完再叫),然後再打邊爐,2-5人可以選一款湯底,6位以上就可以選兩款湯底~ 有好多食物選擇,除左下面可以自己手寫落單外,還有一個自助區,食物種類十分豐富~brown brown 覺得最特別的是唔係間間餐廳有既韓式粉絲餃同韓式泡菜餃首先黎左個雞煲,好香,啲雞啖啖肉,辣得黎好上癮的,應該係brownbrown 食過的雞煲中,頭三位最好食 惟一覺得可惜的係,佢個份量真係太多 兩個人食完個雞煲,差點食唔到其他野~食完個雞煲就叫左個滋補藥膳鍋,就開始打邊爐食物相當新鮮,肥牛,黑豚肉同羊肉片相當高質,唔會好快令到個湯底好油~ 仲有好多飲品、雪糕同雪條提供總括黎講,性高比高,優質食物,地方乾淨,brownbrown一定會再黎

惟一覺得可惜的係,佢個份量真係太多
兩個人食完個雞煲,差點食唔到其他野~

二鍋頭惹味雞煲

食完個雞煲就叫左個滋補藥膳鍋,就開始打邊爐

滋補藥膳鍋

仲有好多飲品、雪糕同雪條提供

二鍋頭惹味雞煲
滋補藥膳鍋