2018-03-09 865 瀏覽
#fridayla_kwaichung⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀話說早排我生日,L小姐絞盡腦汁想製造驚喜😳😳所以一早訂咗Miss Marble既戚風蛋糕😆⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀然後當日我地一齊去攞,店主用個透明禮物裝住個蛋糕,一睇到已經流嗮口水🤤🤤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀重點喺拎住翻屋企既途中😳完全能夠感受到旁人艷羨既目光!未食已經超滿足😍😍⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣店主在一次旅行中嘗試到雲石蛋糕,因當時香港鮮有類似的店鋪,便萌生自己創業的念頭。而Miss Marble的雲石蛋糕不但造型特別,其中心更加入了各種流心口味,豐富了蛋糕的層次和味道😳⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀1⃣6吋伯爵茶味流心戚風蛋糕💲398💭初時切個陣已經好小心,但都爆漿😂💭佢既茶味流心喺比較水狀😳所以流速好快💭建議大家食之前😆最好攞定一個大盤裝住💭不過如果流行杰d會好d😢💭雲石層其實喺棉花糖黎🤤所以比想象中穩固💭伯爵茶味其實都幾足✔️不過食得有點狼狽⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🔘建議大家
#fridayla_kwaichung
話說早排我生日,
L小姐絞盡腦汁想製造驚喜😳😳
所以一早訂咗Miss Marble既戚風蛋糕😆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
然後當日我地一齊去攞,
店主用個透明禮物裝住個蛋糕,
一睇到已經流嗮口水🤤🤤
重點喺拎住翻屋企既途中😳
完全能夠感受到旁人艷羨既目光!
未食已經超滿足😍😍
💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1⃣6吋伯爵茶味流心戚風蛋糕💲398
💭初時切個陣已經好小心,但都爆漿😂
💭佢既茶味流心喺比較水狀😳所以流速好快
💭建議大家食之前😆最好攞定一個大盤裝住
💭不過如果流行杰d會好d😢
💭雲石層其實喺棉花糖黎🤤所以比想象中穩固
💭伯爵茶味其實都幾足✔️不過食得有點狼狽
🔘建議大家可以試咗迷你版本先😎😎
🔘但作為生日蛋糕黎講,都真喺玩味十足!
⠀⠀⠀⠀⠀
🎆Mood:🔥🔥🔥🔥
💰痛快度:🔥🔥🔥
🤡趣味度:🔥🔥🔥🔥🔥
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
#hkig #hkigfood #hk #hkfood #hk852 #hkgirl #hkgirls #hkboy #hkcouple #hkfoodie #foodporn #foodie #like #likesforlikes #tea #afternoontea #hkrestaurant #dessert #sweet #pink #雲石蛋糕 #macarons #cheesecake #earlgrey #rose #lobster #salmon #rasberry #coffee #流心 #missmarble #伯爵 #birthdaycake #生日蛋糕 #訂製 #葵廣 #葵涌廣場 #小食 #chiffoncake #蛋糕 #伯爵茶 #荃灣