2020-02-01 6544 瀏覽
臨近父親大人嘅生日,發現百樂限時買一送一,除開300多少少一位,仲唔嗱嗱聲訂枱咩其實幾年前食過一次自助午餐,所以感覺佢係有保證,水準穩定!海鮮款式算多,蟹腳,青口,蜆,蝦同螺,不過就係常見普通貨色,我只係食左幾隻蝦同青口,蝦爽,青口甜,其他就唔試lu刺身有三文魚,鯛魚,希靈魚同八爪魚,切得薄身少少,反而更好食,而且師傅都砌得好靚仔生蠔每人每次三隻,肥美大隻,而且量多,因為佢係廚房開好一盤先拎出黎夾比人客,唔係即開,不過就省卻左排隊時間嘅,至少我食落新鮮,冇出事!凍盤都多,我主要睇ham & cheese,有煙三文魚,Salami沙樂美腸,熟豬肉火腿。另一邊有蒸海鮮,依家算流行,不過都只係凍海鮮嘅加蒜蒸熱版本,味道不過不失,冇賣點,派完底下仲有海鮮粥派熱盤有芝士焗蠔,超推薦仲有冇影相嘅黑松露鮑粒意大利飯,黑松露伊麵,鮑魚pizza同吉列蝦等,好食又豐富Carving有羊架同肉眼,羊架超正肉眼就失色,來自紐西蘭,將貨就價,不過有牛肉算係咁啦唔記得講,熱盤仲有鮑汁海參鴨掌,父親大人食左兩大碟仲有肉骨茶同豬腳疆,味道都唔錯呢個就係送嘅,每位一小窩,素翅炆鮑魚海參Movenpick雪糕最近大熱
其實幾年前食過一次自助午餐,所以感覺佢係有保證,水準穩定!

熱盤有芝士焗蠔,超推薦

Carving有羊架同肉眼,羊架超正
肉眼就失色,來自紐西蘭,將貨就價,不過有牛肉算係咁啦

唔記得講,熱盤仲有鮑汁海參鴨掌,父親大人食左兩大碟
仲有肉骨茶同豬腳疆,味道都唔錯

呢個就係送嘅,每位一小窩,素翅炆鮑魚海參

Movenpick雪糕最近大熱,有8-10個口味,我食左Tiramisu, Pana Cotta, Caramel Almond, Belgian Choco......

甜品都冇空間食,但賣相絕對唔差

有個限量甜品,冇講咩黎,好似係燕窩燉奶咁上下,我比較鍾意奶類,所以覺得好食

環境唔差,不過佢裝修浪費左窗口位,唔算好逼又唔係闊落,300左右可以再去。食物款式中挺啦,味道唔錯。
2020-01-10
生日